volvo-polestar-o2
Fremtiden for elektriske roadstere kan se slik ut, dersom Polestar får bestemme.

Annonse


Polestar O₂-konseptet viser fremtiden med integrert drone!

Elbilprodusenten Polestar har i dag annonsert en ny konseptbil som ifølge dem selv redefinerer sportsroadstere i den elektriske æraen. Konseptet heter Polestar O₂ og er en kabriolet med hard-top. Bilen kombinerer et rått design med tilsvarende rå kjøreegenskaper, bærekraft, teknologi og innovasjon, der prikken over i-en er en drone som kan ta av i fart og filme omgivelsene mens du kjører.

Aluminiumsplattformen fra Polestar 5

«Polestar O2 er ledestjernen for merkevaren vår», sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar. «Den åpner døren til vårt hemmelige skattekammer med fremtidig potensiale. Dette er en smakebit på hva vi kan designe og utvikle med talentet og teknologien vi har internt. Den ser fantastisk ut, og at man kan felle ned taket for så cruise uten motorlyd lover en utrolig følelse.»

For kjøreegenskapene skryter selskapet av presis chassiskontroll, høy vridningsstivhet og intuitiv kjøring takket være aluminiumsplattformen fra Polestar 5. Noe av fordelen med denne plattformen skal være kvaliteten og stivheten som er finjustert for høy respons.

Designet skal være nøye gjennomtenkt med skjulte aerodynamiske funksjoner for maksimering av rekkevidde.

Annonse


Drone som tar av i fart

Polestar tar med det nye konseptet et stort steg i bærekraftig retning, med gjennomgående bruk av et nytt materiale av termoplast for bruk i store deler av interiøret. Resirkulert polyester preger mye interiørkomponentene der man finner skum, lim, 3D-vevde fibre og ikke-vevde laminater. Dette gjør ikke bare at det er tatt hensyn til bærekraft, men også at bilens vekt er redusert.

Det aller mest spennende med konseptbilen Polestar O2 er kanskje at den har en “autonom cinematisk drone” integrert bak baksetene. Dronen er utviklet i samarbeid med Hoco Flow og skal kunne ta av fra bilen i fart slik at man kan forevige kjøreopplevelsen, ifølge Polestar. Dronen kan følge bilen i hastigheter opp til 90 km/t der videoen i etterkant kan spilles av på den 15-tommer store skjermen i bilen, der den også kan redigeres.

«Vi ønsker å forsterke opplevelsen du kan ha med en bil som Polestar O2 på nye og uvanlige måter,» forteller Maximillian Missoni, sjefsdesigner i Polestar. «Integreringen av en autonom cinematisk drone lot oss flytte innovasjonsgrensene fremover. Uten å måtte stoppe for å sette i gang dronen før filming, men heller kunne la den ta av mens man kjører er en sentral fordel ved dette innovative designet.»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse