nvidiadlsshack
DLSS 2.2-kildekoden skal være lekket og hackerne sier de kommer til å dumpe mer informasjon på fredag om Nvidia ikke gjør driverne om til åpen kildekode.

Annonse


“Vi har lekket DLSS” – truer med stor-lekkasje om Nvidia ikke gjør dette

Hackingen av Nvidia ser ikke ut til å ha gått selskapets vei etter at det først kom rapporter om at de hacket hackerne tilbake og krypterte filene. Angriperne tok nemlig backup.

DLSS 2.2 skal være avslørt

Og nå viser det seg at Nvidias meget populære og viktige DLSS-teknologi (versjon 2.2) er avslørt og at alle kan se og lære hvordan selskapet gjør det.

TechPowerUp fikk tilsendt et skjermbilde av filene som ble hentet ut, og anser det som sannsynlig at det er snakk om ekte vare.

Tør åpen kildekode-miljøet røre Nvidias filer?

Listen over filer inkluderer C++-filer og annen informasjon som får DLSS til å fungere i tillegg til en programmerings-guide som gjør det lett å gjøre det selv.

Annonse


Som teknologi-avisen påpeker vil dette gjøre det mye enklere for Linux-folket å få til dette på sitt OS, men det er klart de risikerer juridiske problemer ved bruk av opphavsbeskyttet og stjålet kode.

Også konkurrenter til Nvidia vil kunne se hvordan selskapet får til dette, men igjen med risikoen om at advokatene til selskapet kan komme på døra. Garantert vil selskapets advokater følge med på nye oppdateringer fra blant annet AMD og Intel for å finne ut om de har brukt noe av det de eventuelt lærer i egne produkter, om de i det hele tatt tørr å røre dette.

Gir Nvidia frist til fredag

Hackerne er ikke ferdige heller, og sier at de kommer til å lekke enda mer sensitiv informasjon om Nvidia ikke gjør driverne sine om til åpen kildekode til Windows, macOS og Linux “fra nå og for alltid”.

Angriperne sier de sitter på 250GB med data, og om Nvidia ikke imøtekommer kravene innen fredag kommer de til å publisere chipset-filer for alle nyere GPU-er, inkludert RTX 3090 ti og “kommende revisjoner”.

Annonse