displayport
Sertifiseringsopplegget for kommende DisplayPort 2.0-kabler har offisielt startet.

Annonse


Hva betyr det at DisplayPort 2.0 har fått UHBR-sertifisering?

Video Electronics Standards Association (VESA) meldte i går at de har startet opp sertifiseringsprogrammet for kommende DisplayPort 2.0-kabler – på den måten slipper man den samme forvirringen som er knyttet til HDMI 2.1-kabler, der et problem er at ulike kablers egenskaper og viktige spesifikasjoner ikke kommer tydelig frem.

DP40 og DP80

VESA melder at en rekke kabler og grafikkadaptere akkurat nå går gjennom UHBR-testing for å få riktig sertifisering.

Den nye sertifiseringen fra VESA vil bestå i å kartlegge DP40 og DP80-kabler for å skille mellom konfigurasjonsegenskapene til de to.

For DP40 gjelder det at disse må støtte opptil 10 Gbps dataoverføring (UHBR10), mens DP80 må støtte UHBR 13.5 og UHBR 20 på henholdsvis 13,5 GBps pg 20 Gbps.

Annonse


Det gjelder også for Mini DisplayPort-kabler så vel som USB-C-kabler med støtte for DP_Alt_Mode.

DisplayPort 2.0 skal som regel støtte oppløsninger opp til 7680×4320 i 85Hz eller 10K i 60Hz gjennom UHBR 20, selv uten såkalt DSC (display stream compression), og bedre spesifikasjoner over hele linja med DSC. Til sammenligning klarer moderne DisplayPort 1.3/1.4 kun å støtte oppløsninger opp til 7680×4320 i 30Hz med DSC.

Compliance-ansvarlig i VESA, James Choate, kommenterer følgende:

“Uansett hvor bra skjermkortet ditt yter eller hvor bra monitoren din er, kan den endelige bildekvaliteten holdes tilbake av kabelen som sitter mellom de to komponentene. Takket være forbedringer i både DisplayPort-teknologi og kabeldesign så får forbrukerne maksimal ytelse gjennom de nye VESA-sertifiserte DP40 og DP80 UHBR-kablene.”

Annonse