nvidiahackerefebruar2022
Hackerne som slo til mot Nvidia skal ha fått filene sine krypterte, men hva om det stemmer de tok backup før Nvidia rakk å ta hevn?

Annonse


Hacket Nvidia, men så gjorde selskapet noe uventet

En sør-amerikansk hackergruppe kalt LAPSU$ førte for noen dager siden et hackerangrep mot selveste Nvidia, der de påstod at de hadde sikret over 1TB med sensitiv data fra den amerikanske teknolo-gigiganten som fosser frem.

Nvidia med motangrep

Nå viser det seg at Nvidia på sin side har reagert veldig kjapt med å gjøre et aldri så lite motangrep, noe som har satt sinnene i kok hos hackerne, og som går frem i et komisk innlegg som kan leses under:

Hackerne omtaler Nvidia som den kriminelle parten.

Fikk skadevare i retur

Hackergruppen forteller nemlig at Nvidia ikke bare krypterte all informasjonen de stjal, men at de også gjorde et eget angrep mot hackerne, et såkalt ransomware-angrep.

Ifølge undergrunn-gruppa Vx-underground, skal Nvidia ha installert skadevare på den private maskinen som ble brukt av hackerne.

Annonse


De nyeste rapportene hevder at hackergruppen tok backup av det de stjal og disse dataene skal visstnok ikke være krypterte. Ifølge LAPSU$ har de klart å stjele drivere, fastvare, dokumentasjon, interne verktøy og utviklingsverktøy.

De hevder også å ha stjålet programvare som kan låse opp RTX-kort slik at de igjen kan brukes til å krave etter digitalvaluta med full hastighet, men vi skrev om dette verktøyet allerede 22. februar:

Flere nettsteder melder at det snart slippes programvare som forbigår LHR-sperren i mange nyere skjermkort. Den såkalte LHR-sperren (Lite Hash Rate) er på plass for å begrense hashraten ved kryptograving, i hovedsak for å få bukt med situasjonen der de som er ute etter skjermkort til blant annet gamingformål hittil har slitt kraftig med dette fordi ivrige kryptogravere snapper opp alle skjermkort som blir tilgjengelig for salg.

ITavisen, 22. februar

Nvidia undersøker

Dette har åpenbart ikke falt i god jord hos LAPSU$ som ikke forventet at Nvidia skulle ta en utradisjonell rute med å beskytte dataene sine.

Nvidia sin talsperson forteller til The Telegraph at de undersøker en hendelse tilknyttet denne episoden, og at de ikke har noe informasjon å meddele utover dette.

Annonse