tesla-elon-musk
Tesla-sjefen er sammen med sin bror under etterforskning etter mistanke om innsidehandel.

Annonse


Elon Musk og broren etterforskes for innsidehandel

Securities and Exchange Commision (SEC) har siden sent i 2021 etterforsket Tesla-sjefen Elon Musk og broren hans for angivelig å ha drevet innsidehandel. Dagen før Elon Musk annonserte en avstemning på Twitter der han spurte om han burde selge ti prosent av eierandelen sin i Tesla, skal lillebror Kimbal Musk ha solgt unna 88500 aksjer.

Solgte aksjer for 108 mill. dollar

Musk-brødrene solgte unna aksjer for 108 millioner dollar kun én dag før Elon gikk på Twitter for å holde en avstemning. Der spurte han Twitter-følgerne om han burde selge ti prosent av eierandelene sine i Tesla, med begrunnelse i at det potensielle salget skulle dekke skatt på urealisert gevinst.

Til slutt ble det et klart flertall for å selge, noe han gjorde – men så kjøpte han uken etter aksjer verdt 2,3 milliarder dollar.

Ikke overraskende så falt aksjeprisen signifikant etter at resultatet av avstemningen ble kunngjort.

Annonse


Hatt SEC etter seg siden 2018

SEC er nå på nakken til Musk-brødrene ettersom Kimbal kvittet seg med 88500 aksjer dagen før avstemningen. Kimbal er en del av styret i Tesla, og loven om innsidehandel forbyr styremedlemmer å drive handel basert på informasjon som ikke er tilgjengelig for offentligheten på tidspunktet for handelen.

Loveksperter som har uttalt seg om saken overfor The Journal forteller at SEC nå sannsynligvis vil prøve å finne ut av om Tesla-sjefen fortalte om det kommende Twitter-stuntet sitt til broren sin, og hvorvidt dette kan ha vært avgjørende for beslutningen hans om å selge unna aksjer.

Det er neppe først gang Elon Musk har fått SEC på nakken. En rekke etterforskninger opp gjennom årene startet i 2018 med at Tesla-sjefen på Twitter vurderte å gjøre Tesla privat, og at finanseringen som lå til grunn for å gjøre det “var sikret”. Nå er det snakk om at Musk er i prosessen med å forme en sak mot SEC for å ende kampen en gang for alle:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse