elonmuskthepiratebay
Elon Musk har sett seg lei på passord og to-faktor pålogging overalt. Hvordan skal man løse problemet?

Annonse


Piratkopierer Elon Musk?

Det er for alle litt av en jobb å holde styr på alle brukernavnene og passordene på hundrevis av tjenester vi stadig logger inn på.

Hvor skal dette ende?

Enda mer komplisert blir det når man kaster inn to-faktor autentisering, og kanskje har man en kombinasjon av apper som genererer koder og SMS-meldinger.

Selv om piratkopiering på ingen måte er like kulturelt hot som det var når The Pirate Bay skapte overskrifter nærmest hver uke, kan trenden være økende igjen.

Sjekk Musks tweet

Noe av dette må nok skyldes på fragmenteringen: for ønsker man å se den ene nye populære TV-serien eller filmen kan det tenkes man må abonnere på nok en tjeneste med ditto brukernavn og passord.

Annonse


At det tilbys gratis-test periode er jo fint, men hvor mange av oss glemmer ikke å avslutte abonnementet før de tar betalt?

Det er nettopp passord-organiseringen som Musk reagerer på – kanskje ble Netflix-kontoen hans hacket, eller kanskje han rett og slett har gitt opp og startet å piratkopiere? Ikke fordi han som verdens rikeste mann ikke har råd til Netflix eller Hulu, men fordi man ikke trenger innlogging for å piratkopiere?

Ikke vet vi, men han tweeter at “underholdning er i ferd med å bli et brukernavn/passord/F2A-mareritt”.

Trenden var økende allerede i 2019

En rapport på 2019 peker nettopp i den retning at fragmenteringen av innholdet gjør at piratkopieringen øker – om dette var en trend for tre år siden, er det vanskelig å tro at dette ikke er enda mer fremtredende i 2022.

Den gang viste undersøkelsen at:

  • 80,4 prosent synes de betaler for mye for strømme-underholdning
  • 62,2 prosent ønsker ikke å betale for flere strømme-tjenester (per året 2019)
  • 50,8 prosent ser på det som sannsynlig eller veldig sannsynlig at de kommer til å piratkopiere innhold som ikke er tilgjengelig for dem

Annonse