easkylderpåhalo
I motsetning til Halo Infinite hadde Battlefield 2042 haugevis av feil. Bilde: u/Aprig34.

Annonse


Skylder blant annet på Halo for fiaskoen, men dette er den egentlige årsaken til kaoset

Samtidig som over 200 000 skuffede fans mener EA må tillate tilbakebetaling av spillet uansett plattform, skylder EA på Halo og covid.

EA snakket internt om 2042 15. februar

Det er lansert flere spill siden covids inntog tidlig 2020, men likevel skylder EA på for mye hjemmekontor, og ikke minst at Microsoft plutselig lanserte Halo-flerspilleren gratis. Halo Infinite enspiller-delen er ikke den aller beste i serien, men var god nok – det mest positive for Microsoft er nok likevel at flerspiller-delen er minst like populære som de håpet på.

Halo Infinite har et 30 dager snitt på 15 500 spillere, mens Battlefield 2042 (november 2021) gjør det elendig og har et snitt på 4300 spillere. Det betyr at i skrivende stund er Battlefield 1 (2016) og V (2018) mer populære.

EA-sjef Andrew Wilson tar også noe selvkritikk, men er veldig forsiktig og mener at “noen av design-valgene vi gjorde i spillet resonerte ikke med hele fan-skaren”.

Annonse


Ja, det kan man jo si, for spillet dyppet ned til 2042-spillere for noen dager siden.

Battlefield V er det mest populære i serien akkurat nå.

Dette skal de gjøre for å redde 2042

Laura Miele, EA sin “Chief Studios Officer”, gikk lengre og uttalte at det er viktig for dem å erkjenne at de bommet, og at de ikke møtte egne, eller spillernes, krav.

En av årsakene til de store problemene skal være at Dice brukte 18 måneder på å pusse opp en gammel versjon av Frostbite for å kunne gi liv til spillet. Med andre ord endte teamet omtrent med å bygge en ny grafikk-motor, og haster man ut noe slikt kan det ikke gå annet enn feil.

EA lover nå å fokusere på følgende områder for å redde spillet:

  • Feil og ytelse
  • Spill-design og funsjonsvalg
  • At spillet ikke møtte spillernes forventninger

Sesong 1 lanseres i løpet av sommeren, så da får vi se om FPS-veteran Vince Zampella (Call of Duty, Titanfall), klarer å redde spillet. Vi håper det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse