googleandroidappstrømming
Googles illustrasjon fra januar i år. Nå kan funksjonene endelig testes.

Annonse


Genial løsning strømmer mobil-appene til Windows 11 og Chrome OS

Google har allerede uttalt de skal legge til rette for strømming av apper fra Android-mobil til Chromebooks.

Googles app-strømming fungerer også i Windows 11

Nå viser det seg at støtten utvides til også å gjelde Windows-maskiner etter at utviklere fikk hendene i den første utvikler-betaen av Android 13.

9to5Google har testet funksjonen og beskriver at de klarte å aktivere kryss-strømming via en Pixel med Android 13 og en “spesiell web-app”. Google har selv uttalt dette kun fungerer med Chrome OS, men nå viser det seg at det også går an å gjøre det samme i Windows 11.

Google har bakt inn mange smarte løsninger for å utfordre Microsoft og Samsung

Via nettleser åpnes mobilens apper i Chrome OS eller Windows ved at mobilen, Pixel i dette tilfellet, som oppretter et eget og separat virtuelt skjermområde som så strømmes til skrivebords OS-ene – dette i stedet for kun å speile mobilen som Galaxy og Windows kan.

Annonse


Fordi appene strømmes fungerer de nøyaktig på samme måte som på mobilen med klikking, tapping og skriving.

“Perfekt når du bruker favoritt meldings-appene din”, forklarer 9to5Google.

Løsningen gir mulighet til å starte enhver app

Det er flere knapper tilgjengelig for å starte og stoppe video, gå tilbake på en side og styre hvor stor skjermen skal være. Det er til og med mulig å hente opp alle appene som er installert på mobilen og på den måten enkelt starte dem i Chrome OS eller Windows og et grensesnitt for varsler.

I Windows 11 er det også bakt inn et kontroll-panel i oppgavelinjen der klokka er, for enkelt å finne mobilen eller dempe av varsler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse