zoom-mac
Folk lurer på hvorfor mikrofonen på Mac-en deres er aktivert selv når man ikke bruker programmet.

Annonse


Om du bruker Zoom på Mac så bør du sjekke dette med én gang

The Register skriver at det stadig kommer flere meldinger om tilfeller der brukere som kjører Zoom-appen på Mac opplever at programmet har slått på mikrofonen uten at de bruker den.

Zoom rettet feilen, eller?

Problemet ser ut til å påvirke brukere som kjører Zoom-appen på macOS Monterey der Apple har gjort det lettere for brukerne å oppdage dersom et program eller en enhet bruker mikrofonen eller kameraet. Brukeren advares visuelt gjennom en oransje eller grønn prikk i den øvre menybaren dersom en eller begge er aktivert.

Klagene skal ha pøset på allerede da Monterey ble lansert på tampen av 2021, før Zoom ga ut en oppdatering rett før nyttår som skulle rette feilen. Nå meldes det at feilen slett ikke skal ha blitt rettet for alle, og at det fremdeles er folk som opplever mikrofon-indikatoren lyser når man ikke er i et møte.

Oppdateringen hjelper ikke

Brukerne som melder at problemet fortsatt er tilstede er de som har en tendens til å la programmet være åpent i bakgrunnen, gjerne fordi de er i hjemmekontor og bruker programmet veldig aktivt i jobbsammenheng. Ifølge disse er mikrofonen konstant aktivert hvis man skal gå ut fra lysindikatoren – og dersom indikatoren ikke stemmer så er den altså ikke mye til hjelp.

Annonse


En av brukerne som melder at de er påvirket av problemet skriver på et forum at den oransje lysindikatoren igjen er aktiv, og at Timing-appen i et tilfelle hadde logget en samtale på to timer, til tross for at dette altså ikke var bevisst fra brukerens side.

Zoom skal ha fått forespørsler fra The Register, med svar om at de skal undersøke saken. Til de svarer så kan det være lurt å sjekke med en tredjepartsapp (for eksempel OverSight eller Micro Snitch) for å finne ut om det er programmer på PC-en din som spionerer på deg.

Annonse