windows-11
Windows 11 får endringer på startmenyen og oppgavelinjen om ikke så lenge.

Annonse


Etterlengtede Windows 11-endringer kommer snart

Microsoft gjorde denne uken som den forrige og bestemte seg rett og slett for å droppe ny versjon av Windows 11 i Dev-kanalen atter en gang. Forrige gang ble det forklart at den nye versjonen ikke nådde helt opp til kvalitetsforventningene Microsoft har sett for seg, og denne gang handler det om at de fremdeles jobber med å fikse noen problemer de har møtt på.

Endringer i startmeny, oppgavelinje

Noe av årsaken skal ifølge flere nettsteder, deriblant Windows Central og Neowin, være at selskapet har en større oppdatering på vei der en rekke nye funksjoner og forbedringer skal prege Windows 11 fremover.

Blant de større endringene finner man at det skal implementeres en programmappe i startmenyen som kan brukes til å fylle opp med programmer og organisere disse. Slik det fungerer er visstnok at man klikker, holder inn og drar et program til et annet slik at begge går inn i den nye mappen man nettopp har laget. Denne funksjonen skal være en av de mest etterspurte av Insiderne, ifølge Windows Central.

Funksjonaliteten med klikk-og-dra utvides dessuten til oppgavelinjen.

Annonse


Acrylic “overalt”, nettbrettmodus

En annen nyhet vil være “Snap Bar” – utvidet støtte for å feste appvinduer til bestemte deler av skjermen.

Designet vil få seg en liten oppgradering i form av mer utstrakt bruk av Acrylic-effekt på tittelbarene på ulike programnmer.

Dersom du bruker Windows 11 på en PC som kan brukes i nettbrettmodus så har Microsoft en nyhet for deg også: med den nye oppdateringen vil du bli møtt av en ny startmeny sammen med en ny meny for hurtiginnstillinger. Disse dukker så opp igjen kun dersom du berører skjermen slik at du har så mye desktop-plass som mulig når du ikke trenger å ha menyene oppe.

Annonse