android13
Utviklere kan nå få tak i den første Android 13-versjonen.

Annonse


Her er første titt på Android 13

Google har i natt avslørt hvordan Android 13 vil ta seg ut i utvikler-forhåndsvisningen og det gir oss et lite innblikk i hvordan neste generasjon av deres operativsystem for mobil vil ta seg ut. Selskapet har publisert et veikart for utviklingen av det oppgraderte operativsystemet, som vil lanseres i fullutviklet versjon etter juli dersom alt går etter planen:

Bedre personvernsstyring

Det første en merker seg er at “Material You”-designet fra Android 12 i større grad kan prege Android 13, og at det er satt inn bedre styring for personvern.

Google har satt inn en ny måte å trygt velge ut bilder på som minner om måten man kan markere dokumenter gjennom en app uten å måtte gi den respektive appen tilgang til samtlige filer. Googles visepresident i ingeniøravdelingen skriver at den nye funksjonen utvider på dette området til å gjelde for bilder og videoer også, gjennom en spesifikk “photo picker API”.

I Android 13 introduseres også en funksjon for å tillate at telefonen fanger opp WiFi-enheter i nærheten. Dette vil gjelde for applikasjoner som av en grunn trenger å lete etter aktive WiFi-enheter og som nå trenger eksplisitt tillatelse fra brukeren.

Annonse


“Material You”-temaet utvides

Når det gjelder designendringen så er denne valgfri og i tråd med det vi har sett i Android 12, bare at det strekker seg lengre denne gang på den måten at det også dekker ikoner som ikke er Googles egne. For at alt skal følge samme tema så kreves det av apputviklere at de tilgjengeliggjør en ensfarget versjon av appikonet deres.

Visepresident Dave Burke forteller at de jobber med produsentpartnerne deres for å tilby temaet på flere enheter.

Andre nye funksjoner inkluderer muligheten til å endre appspråk lettere samt forbedrede animasjoner og effekter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse