Annonse


Vurderer du å låne penger? Finn det beste mulige forbrukslånet

Annonsørinnhold

Er du ute etter litt ekstra penger i hverdagen? Det er du ikke alene om. Dette bør du vite slik at du finner det beste forbrukslånet.

De aller fleste forbrukslån finner man enkelt på nett i Norge, disse har betegnelsen lån uten sikkerhet.

Både privatpersoner og bedrifter tyr til forbrukslån noen ganger, men vet man om man har det beste forbrukslånet tilgjengelig?

Dette er viktig å vite før du bestemmer deg for å sende inn en søknad om forbrukslån:

Summen du låner har mye å si. Hvor mye trenger du å låne og hvor mye ønsker du å låne? I forbindelse med dette punktet bør du også ha en plan for hvordan du vil bruke pengene.

Nedbetalingsperioden har mye å si for rentene du får på lånet. Hvor lang tid ønsker du å bruke på nedbetalingen? Perioden bestemmer hvor høye renter du får, så du kan samtidig finne ut hvor høye renter du er kapabel til å betale.

Ta også en runde på om du trenger avdragsfrihet. Har du en fast og god inntekt i dag, og har du mulighet til å øke lønnen frem i tid?

For deg som ser etter beste forbrukslån 2022

En ting som alltid vil lønne seg for norske forbrukere, er å velge et forbrukslån med en lavest mulig rente. Dersom du skal låne 300.000 kroner, og du kan velge mellom to ulike forbrukslån til 5 prosent rente og 20 prosent rente, da sparer du 35.000 kroner hvis du velger lånet med den laveste renten.

Mange er usikre på forskjellen mellom nominell og effektive renter. Banker og lånemeglere reklamerer gjerne med gode nominelle renter, men denne forklarer imidlertid ikke kostnaden på lånet godt nok.

Når man låner på nett, kan man komme over opprettelsesgebyr, termingebyrer og høyere renter enn man først trodde. Dette er meget viktig å undersøke hos den samme banken man ønsker å ta opp forbrukslån fra.

Hos Besteforbrukslån.no kan du enkelt bruke en forbrukslånkalkulator. Da kan du beregne månedskostnaden på forskjellige forbrukslån slik at du finner det beste lånet for deg.

Faktorer du må passe på når du sammenligner lån

Det første spørsmålet du bør stille deg, er om det i det hele tatt er nødvendig å søke på lånet. Deretter må du finne ut om du har råd til å betjene lånet. Husk også å lese over vilkår og betingelser som kommer med lånet.

Se på den effektive renten. Den nominelle renten er rentesatsen på lånet før gebyrer og lignende spiller inn, og er som regel oppgitt i årlig rente. Den effektive renten er nominell rente som inkluderer gebyrer og andre viktige kostnader. Med andre ord vil den effektive renten fortelle deg prisen på lånet.

Vurder nedbetalingstiden du vil bruke. Jo lengre tid du ønsker å betale ned lånet, jo dyrere blir ditt forbrukslån. Du bør avklare lengden du vil bruke på å betale ned lånet og regne ut omtrent når du skal være ferdig med lånet allerede før du søker på et forbrukslån.