ps5
I betaen for den nye programvaren til PS5 kan du styre enheten med stemmen.

Annonse


Nå kan PS5 styres med stemmen, men ikke i Norge

For to dager siden meldte vi at betaen for PS5 og PS4 sin nye programvare er ute, noe som blant annet introduserer etterspurte endringer til grensesnittet i hovedmenyen samt bedre kontroll over gruppechatter.

Det som også introduseres er stemmekommandoer, men vi må belage oss på noe vi dessverre gjør altfor ofte: funksjonen blir ikke tilgjengelig for oss i Norge med det første.

Skryter av funksjonen

Funksjonen innebærer rett og slett at du sier “Hey PlayStation” etterfulgt av det du ønsker at den skal gjøre, måtte det være å starte et spesifikt spill eller applikasjon, innstillinger eller å styre musikk eller film.

Dersom funksjonen er aktivert, PS5-enheten er koblet til internett og mikrofonen din ikke er deaktivert så kan du vekke den ved å si “Hey PlayStation” slik at en pulserende sirkel oppstår i øvre venstre hjørne. Derfra venter den på hva du har å si til den, med et bredt utvalg av muligheter som vist over.

Annonse


Samler data for analyseformål

Folk i betaen har hatt over et døgn til å prøve ut funksjonen, og fra veldig mange hold kommer det masse skryt, både av implementeringen og av at det er såkalt opt-in – du bestemmer selv om du ønsker å la PS5-enheten din lytte på deg eller ikke.

Dersom man aktiverer funksjonen går man også med på at stemmen din tas opp og brukes i analyseformål, med mindre du går inn i innstillingene og skrur av dette.

Annonse