Annonse


Dette skal Apple gjøre for å forhindre AirTag-forfølgelse

Apple sier de aktivt jobber med politiet for å gjøre AirTags tryggere etter rapporter om at sporingsbrikkene er brukt til kriminalitet. De påpeker samtidig at misbruk anses som sjeldent.

Apple samarbeider med politiet

Selskapet skal gjøre en rekke endringer i en fremtidig oppdatering, inkludert å gjøre eieren av en oppmerksomme på at det å spore personer uten samtykke er “ulovlig i mange regioner i verden”, og at en AirTag er koblet til Apple ID-en noe som vil gjøre det langt enklere for politiet å spore personer som har brukt brikkene til noe kriminelt.

De sier også at kriminelle har blitt tatt ved at selskapet har overlevert informasjonen til politiet.

Forbedrer varsler

Varsler skal også forbedres dramatisk ved at man ikke lenger vil få beskjed om at “ukjent tilbehør er oppdaget” – i stedet skal meldingen inneholde navnet på enheten, f.eks. AirPods 3 eller AirPods Max.

Annonse


Man vil også kunne finne AirTags man selv ikke eier langt lettere, men er i nærheten av, ved at iPhone bruker U1-brikken for langt mer presis å finne ut nøyaktig hvor enheten eller brikken er. Denne endringen kommer senere i år.

Varsler med høyere lyd og andre iPhone-er i nærheten

I tillegg til at en AirTag lager en lyd etter at den har mistet kontakt med eieren, så skal Apple senere i år endre det slik at iOS også sender en melding til iPhone-er i nærheten i tillegg til å spille av lyden som også skal forsterkes. Brukere i nærheten kan så spille av lyden igjen eller nytte U1-brikken for å enklere finne ut hvor brikken befinner seg.

Til syvende og sist: AirTags som er nærme en person som ikke er eier av den skal si ifra tidligere.

Annonse