foxconnproduksjonsproblemerforbedres
Selskapet som produserer brikker for blant annet Playstation 5 sier at markedet vil oppleve en klar forbedring allerede dette kvartalet.

Annonse


Vil du endelig kunne handle en Playstation 5? Foxconn mener krisen er over

Bloomberg melder at Foxconn i dag har uttalt at komponentmangelen som har plaget bransjen de siste årene nå viser tegn som peker i riktig retning, og at problemet er i ferd med å avta. Foxconn er som kjent selskapet Apple bruker for å sette sammen iPhone – også Sony og Nintendo er avhengig av samme selskap.

Foxconn handler brikker for 55 milliarder doller årlig. Samtidig påpekes det fra samme selskap at de forventer et kvartals-salg som vil forbli omtrent uendret sammenlignet med samme periode i fjor.

Stor forbedring fra tidligere

Det er en talsperson for den taiwanske giganten som står for informasjonen, der vedkommende fortalte at årets første kvartal har vist seg å være en stor forbedring med hensyn til mangel på deler, og at “generelle begrensninger i forsyningen” forventes å gradvis bli et mindre problem neste halvår.

Med det sagt så skal det under arrangementet også ha kommet frem at brikkene som spesifikt benyttes i strømstyring fortsatt finnes i veldig begrenset omfang.

Annonse


Sliter med både Mac og iPad

Nyheten fra Foxconn er nok gode nyheter for bransjen, men er litt i kontrast med nyheter fra andre kilder: Apples langtidspartner og leverandør av brikker har på sin side advart at brikkemangelen vil vedvare ut 2022.

Tidligere i februar melte Nikkei Asia at Apple sliter med å produsere nok iPad-er ettersom mye av ressursene er allokert til å kunne levere på iPhone 13-bestillinger. MacRumors skriver at selskapet sliter stort med å svare til etterspørselen på de nye MacBook Pro-modellene, både 14- og 16-tommer.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. er ikke like optimistiske og deler synet med tidligere rapporter om at problemene vil vedvare ut året, et syn som også deles av Ford og Toyota.

Annonse