nintendo-switch-bestselgende-konsoll
Nintendo Switch er den bestselgende Nintendo-konsollen noensinne.

Annonse


Switch er Nintendos bestselgende konsoll noensinne

Nintendo har hatt et sterkt salgskvartal i motsetning til Sony som har slitt med å produsere i nærheten av tilstrekkelig med PS5-enheter. Det vellykkede kvartalet sender Switch rett til topps blant Nintendo sine konsoller opp til dette punktet, med stor drahjelp fra nylanserte OLED-versjonen av Switch.

Solgte mindre enn året før

Takket være det Nintendo omtaler som en god start for Switch OLED så summerer det totale Switch-salget seg til 103,54 millioner enheter siden lansering i 2017. Til sammenligning solgte gigasuksessen Nintendo Wii i 101,63 millioner eksemplarer.

Det ble solgt 10,67 millioner Switch-enheter i fjorårets tredje kvartal, fra oktober til desember.

Til tross for rekord og en relativt god prestasjon tatt omstendighetene til betraktning så var ikke alt fryd og gammen for den japanske spillgiganten. Switch-salget var ned åtte prosent sammenlignet med året før, og i prognosene for hele året så anslår de at salget vil utgjøre 23 millioner, én million mindre enn først antatt.

Annonse


Pokemón-spillene leder salget

Nintendo gjør det også bra på spillfronten slik at de også kan vise til gode tall på programvare-kategorien.

Spesielt er det Pokemón-spillene som genererer masse inntekt. Remaster-spillene “Brilliant Diamond” og “Shining Pearl” solgte rett i underkant av 14 millioner enheter totalt de siste ni månedene, og ellers har Mario Kart 8 Deluxe og Mario Party Superstars henholdsvis 7,96 og 5,43 millioner solgte eksemplarer hver.

“Animal Crossing: New Horizons” har solgt i 4,99 millioner eksemplarer.

Annonse