OneDrive-800x400
Microsoft har fått kritikk for OneDrive-beslutningen de har tatt for Mac-enheter.

Annonse


Mac-brukere misfornøyde med nye OneDrive – nå svarer Microsoft

Denne uken ble det gitt ut en OneDrive-oppdatering på Mac som gjorde at Microsoft har fått mange av brukerne på nakken – i hovedsak på grunn av at de har fjernet muligheten til å slå av deres skybaserte funksjon kalt Files On-Demand.

Det hjelper ikke at oppdateringen også introduserte en rekke bugs.

Microsoft svarer

Selskapet har valgt å svare på kritikken i samme blogginnlegg der de først introduserte endringene. I det oppdaterte innlegget skriver de at den første utgaven av Files On-Demand-funksjonen er bygget på flere elementer som nå er avviklet av Apple i beta-programvaren macOS 12.3.

Når det gjelder hvorfor man ikke har noe annet valg enn å aktivere funksjonen så nevner de at det er en konsekvens av Apples File Provider-plattform og dens kompatibilitetsproblemer som har presentert seg.

Annonse


– Kun en liten andel slo av funksjonen

Microsoft skriver kort om historikken til Files On-Demand: funksjonen ble tilgjengelig på macOS i 2018 og var i begynnelsen avslått som standard, man måtte selv aktivere det. Etter hvert ble det aktivert som standard, og på et tidspunkt var det kun et lite antall brukere som valgte å deaktivere funksjonen.

De innrømmer dog at det kan være særlig viktig for enkelte å lagre all innholdet sitt lokalt, og at det beste alternativet i dette tilfellet vil være å huke av innstillingen for “Always Keep on This Device”. For å gjøre dette går man til OneDrive-mappen i Finder, skifter til symbolvisning og høyretrykker “Always Keep on This Device”.

Det fremstår altså ikke som at Microsoft har planer om å reversere denne beslutningen, men de sier at de aktivt er på utkikk etter enklere måter å konfigurere dette på, både på macOS og Windows.

Annonse