battlefield-2042
EA innser at Battlefield 2042 ikke har levd opp til forventningene.

Annonse


Skylder Battlefield 2042-fiaskoen på to år med hjemmekontor

For ambisiøst

Electronic Arts har i en fersk kvartalsrapport meldt masse positivt, der det eneste store negativet er Battlefield 2042 blant suksesser seg Apex Legends og FIFA som fremdeles gjør det veldig bra.

EA-sjef Andrew Wilson skjuler ikke at lanseringen av Battlefield 2042 ikke har nådd opp til forventningene. Spillet ble lansert i november men er altså ikke lenger å se på lister over populære spill, og stadig flere vender spillet ryggen.

Utsetter første sesong med innhold

Wilson forteller at en kombinasjon med særlig to faktorer spilte inn for at spillets suksess har latt vente på seg: den enorme ambisjonen de hadde med svært høy skala på ting, samt utfordringer ved det å jobbe hjemmefra under pandemien.

“Det å utvikle spillet mens teamene våre har jobbet hjemmefra viste seg å være en stor utfordring. Gjennom de vanlige prosedyrene våre for testing og forberedelser så trodde vi at opplevelsen var klar til å nytes av spillerne. Vi lanserte et stabilt spill, men desto flere som prøvde det, desto enklere ble det å støte på feil og problemer med ytelse.”

I går kunne vi melde at utviklerne har utsatt sesong 1 av spillet, og at dette ikke har falt i god jord hos fansen. Dice skal ha tatt dette valget for å utvide tiden de har på å forbedre spillets kjerneelementer mens de ferdigstiller innholdet som skal bli en del av de kommende sesongoppdateringene.

Annonse