playstation5situasjonennorgefebruar2022
Teknikkdeler.no selger PS5 til den nette sum av 12 495 kroner samtidig som Sony sliter med å produsere nok konsoller etter lanseringen vinteren 2020.

Annonse


SE HVA DE TAR FOR DEN: Slik er Playstation 5-situasjonen

Vi behøver ikke fortelle deg dette, men Playstation 5 er fremdeles umulig å få tak i om man ikke er villig til å betale nesten dobbel pris på bruktmarkedet eller enda mer fra visse nettbutikker.

Oppdatert,

Sony melder at de tror på 11,5 millioner produserte konsoller, ned fra det tidligere estimatet på 14,8 millioner.

Det er fremdeles helt leveringskrise

Det begynte å løsne for Microsofts Xbox Series-konsoller før jul, men Sonys konsoll er det fremdeles nærmest umulig å skaffe til veiledende: dere husker sikkert saken om de som bestilte fra Komplett i september 2020 og ikke får sin før april i 2022. Vi kan ikke huske noe lignende, og det bare varer og varer.

Annonse


Nå backer Sony opp komponentproblemene med egne tall: de sendte ut 3,9 millioner konsoller i løpet av jule-sesongen, en økning fra 3,3 millioner forrige periode. Det er jo på ingen måte en stor nok økning.

Sony gjør det bra, men kunne ha tjent mye mer

Totalt har selskapet klart å produsere 17,3 millioner siden lanseringen i november 2020 og per 31. desember 2021 – det er nesten tre millioner færre enn Playstation 4. Tre millioner høres ikke så mye ut i den store sammenhengen, men etterspørselen etter femmeren er nok høyere enn da de lanserte PS4 i 2013.

Dette er ikke bare kjipt for gamere som ikke kan oppleve spill som Horizon: Forbidden West (18. februar) med den beste grafikken, men det går også utover Sonys inntekter som kunne ha vært enda høyere: gaming-delen av selskapet dalte med 8 prosent i omsetning sammenlignet med i fjor, men inntjeningen økte med 12,1 prosent.

Dette er nettbutikkene som selger til langt over veiledende pris

Komplett lar ikke kunder forhåndsbestille konsollen lenger, kun motta varsel, men det er tre butikker vi merket oss som ser ut til å kunne levere nye konsoller kjapt, men til priser som overgår bruktmarkedet der vi ser en rekke brukte PS5 med optisk drev til 8000 kroner.

Sonys veiledende er 4999 kroner for modellen uten Blu ray og 5999 kroner for den med.

Computersalg.no sier de kan levere en innen fire til syv dager, men de skal ha 10 999 kroner for modellen med disk-drev. Teknikkdeler.no melder de har konsoller (disk-utgaven) for levering med en gang, men de skal ha enda mer: 12 495 kroner. 1elektronikk skal ha 10 999 kroner og kan levere den fra to til fem arbeidsdager.

Annonse