dying-light-2
Dying Light 2 krever imponerende lite lagringsplass på PS5.

Annonse


Hva er dette for noe Playstation 5-magi?

Filstørrelsen til Dying Light 2 har blitt avslørt for samtlige plattformer spillet lanseres på, og det legges gjennomgående merke til at utvikleren Techland har gjort en flott jobb med komprimering. Særlig på PlayStation 5 grenser filstørrelsen til absurd – i positiv forstand.

Kun 25GB på PS5

Opp til nå har vi nemlig måttet gradvis akspetere at filstørrelsen på nye storspill stadig blir større og større, men vi fikk et snev av håp da PlayStation-arkitekt Mark Cerny annonserte det han kalte “Integrated IO” – nyere teknologi for langt mer effektiv komprimering av spillfiler.

Og beviset for at teknologien fungerer er her nå i form av at Dying Light 2 kun tar opp rundt 25GB av lagringsplassen på PS5. Til sammenligning tar den 51GB på PS4, og omkring 35GB på Xbox Series X/S. På Steam er det snakk om 43GB. Informasjonen ble avslørt i et bilde som ble publisert på Twitter, men i etterkant har en talsperson for Techland bekreftet at dette stemmer.

Med forutsetning om at spillet tar 25GB på PS5 så betyr det at man kan kan ha Dying Light 2 installert i 26 utgaver på én og samme konsoll. Det er en stor kontrast til det som har blitt en uheldig praksis at spill kan ta opp mot 100GB og at man av den grunn stadig må slette spill man har installert for å få plass til nye.

Annonse


Xbox med egen løsning

Filstørrelsen på Xbox Series X og S er heller ikke verst, men disse konsollene har en annen teknologi for å minimere filstørrelsen på spill, i tillegg til en spesialutviklet algoritme for teksturdata.

Dying Light 2 lanseres på PS5 og PS4, Xbox One, Xbox Series X/S og PC den 4. februar. Gamespot skriver at spillet også blir tilgjengelig på Nintendo Switch gjennom strømming, men at dette vil skje senere i 2022.

Annonse