arvrhodesettios154
Apple jobber nå for fullt med å inkludere VR/AR-støtte i iOS, noe som tyder på at hodesettet nærmer seg. Konsept: Antonio De Rosa

Annonse


Nå har iPhone støtte for VR

iOS 15.4 er en herlig oppdatering med støtte for FaceID og masker uten Apple Watch og ikke minst Universal Control som fungerer magisk bra.

WebXR er støttet i iOS 15.4, men ingen VR-hodesett støtter iPhone foreløpig

Alle kan teste oppdateringen nå, og vi har ikke oppdaget problemer med versjonen i form av ustabilitet, men ikke installer om du trenger en garanti mot feil og mangler.

En ting er at det er oppdaget støtte for push-varsler i web-apper som Safari har til Mac, men nå kommer dette også til iOS. Dog, det mest spennende som er avslørt er at iOS 15.4 beta 1 støtter WebXR API-et som legger til støtte for AR- og VR-hodesett på nettsider.

iPhone og Apple Watch som ytterligere sensorer for “Apple Vision”?

Funksjonen er avslått som standard, og ved å prøve å aktivere den er det uansett ikke støtte for hodesett på iPhone, og vi tviler på at det er tredjepart-støtte som er årsaken.

Annonse


Det har jo blusset opp rapporter fra Mark Gurman og Ming-Chi Kuo de siste 12 månedene som hinter sterkt i retning av en avsløring i år og kanskje salgs-start neste år, og dette kan være et hint i retning til at iPhone vil være en brikke i Apples nye univers – vi vet bare ikke hvordan mobilene til Apple skal spille på lag med selskapets hodesett.

En annen interessant tanke er at Apple Watch med gyroskop kanskje også kobles til hodesettet for gest-støtte og at klokka derfor kan brukes til å styre innholdet man ser på skjermen og fore hodesettet med brukerens puls.

Annonse