iphonemarkedsandeleuropa2021
Oktober-lanseringen av iPhone 13 var noe treg, men Samsung ble så rammet av komponentmangel og covid samtidig som iPhone-salget startet å øke og endte med en svært sterk års-avslutning for Apple.

Annonse


iPhone har aldri vært større i Europa

Det har alltid vært slik at iPhone har hatt større markedsandel i hjemlandet, men nå øker Apples mobil-andel også i Europa.

Samsung ble rammet hardt av komponent-mangel

Det er tall fra Counterpoint som avslører at Apple økte markedsandelen sin med 25 prosent og at de i 2021 endte med en salgs-andel på 26 prosent, opp fra 22 prosent i 2020.

“Apple startet året med en solid markedsandel på 34 prosent. I februar avslørte Samsung Galaxy S21 som solgte godt i starten, men selskapet endte opp med komponentmangel i mai og en fabrikk måtte stenge i Vietnam. Dette åpnet døren for Xiaomi som ble nummer en i Europa for første gang i juni 2020. Selskapet ble godt hjulpet i Russland, Spania og Italia”, oppsummerer Counterpoint som legger til at Xiaomi sin førsteplass ikke varte lenge.

Bilde: Counterpoint

“Apple reiste seg etter en svak oktober-lansering”

Årsaken er at Samsung lanserte A-serien i juli i fjor og gjorde det meget bra. I tillegg kom også Galaxy Z som forlenget førsteplassen.

“Samsung fortsatte å lede an i markedet fordi iPhone 13-lanseringen i oktober 2021 var langt fra optimal, men Apple avsluttet året tradisjonen tro sterkt, og ledet an i november 2021. Ledelsen endte med at Apple hadde sin høyeste oppslutning i Europa noen sinne i desember 2021.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse