volkswagen-id5
Volkswagen har denne uken startet produksjon av ID.5.

Annonse


VW: – Nå er produksjonen av ID.5 i gang

Volkswagen melder at produksjonen av SUV-coupéen ID.5 og firehjulsvarianten ID.5 GTX ble satt i gang denne uken ved den toppmoderne elbilfabrikken i Zwickau.

Salgssuksess i Norge

For norske kunder som er tidlig ute vil det bety at de kan få tak i de etterlengtede bilene sine om ikke så mange måneder. ID.5 blir et tillegg til de eksisterende modellene i ID-plattformen som den tyske produsenten omtaler som en salgssuksess her til lands. Fra før av finnes ID.3, ID.4 og ID.4 GTX på norske veier.

I pressemeldingen skriver de at man er i rute med å nå målet om et fullelektrisk nybilsalg i Norge innen 2025.

Totalrenovert Zwickau-fabrikken

Zwickau-fabrikken ble ombygget fra å være et anlegg for produksjon av bensin- og dieseldrevne biler til dagens situasjon som er at de utelukkende produserer elbiler. Volkswagen skal ha investert 1,2 milliarder euro for denne forvandlingen, som de anser for å være et sentralt ledd i deres strategi om fremtidig bilsalg som altså skal baseres på fullelektriske biler alene.

Annonse


– Med elbilproduksjonen tok Zwickau steget opp i Champions League, forteller Harald Edvardsen-Eibak, Volkswagen-direktør i Norge.

“Med disse to sporty og ettertraktede modellene skal vi skape enda flere elbilentusiaster, som kan bli med på Volkswagen sin reise mot et heleletrisk personbilsalg innen 2025. Interessen rundt modellene har vært god og vil nok også øke når bilene kommer til Norge før sommeren” sier han.

Både ID.5 og ID.5 GTX leveres med ID. Software 3.0. Om batteri- og ladeegenskaper forteller Volkswagen at de får inntil 135 kW ladekapasitet, og at ID.5 med bakhjulstrekk kan hurtiglade fra 5 til 80 prosent på under 30 minutter.

Annonse