iphone-14-pro-120hz
iOS 15.4 introduserer en rekke nyheter, deriblant at tredjepartsutviklere får utnytte 120Hz-skjermen som er å finne på iPhone 13 Pro.

Annonse


Nå får de endelig utnyttet kraften i iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro har kommet og gått, og vi har fått 120Hz-skjermen vi har lengtet etter. En ting som dessverre stakk seg ut var at animasjonene som tilhører tredjepartsutviklere ikke drar full nytte av den nye skjermteknologien, og var begrenset til kun 60Hz.

Tilbys automatisk i iOS 15.4

Det ble tidlig forklart av Apple at dette var en feil som hadde sneket seg inn i programvaren, og at det skulle rettes opp i en fremtidig oppdatering.

Den oppdateringen ser ut til å være iOS 15.4, som i sin betaversjon nå gir alle utviklere muligheten til å dytte alle animasjoner i 120Hz bildefrekvens. Applikasjoner vil automatisk tilby 120Hz for samtlige animasjoner på iPhone-modeller der ProMotion er støttet.

At det nå finnes støtte for høyere bildefrekvens er en stor fordel da man ikke lenger vil se avvik i hvor jevn denne er på forskjellige deler av en applikasjon – alt vil være samkjørt.

Annonse


Sett opp eget domenenavn for e-post

Betaen av iOS 15.4 utvider også med støtte for egne, tilpassede domenenavn for sending og mottak av e-post, direkte gjennom iPhone. Det krever riktignok at man har iCloud+, men er uansett en velkommen funksjon som nok blir brukt for hva det er verdt.

Til nå har man måttet lene seg på å bruke iCloud-nettsiden til Apple.

Om du befinner deg på iOS 15.4 så finner du den nye funksjonaliteten i innstillingene. Herfra går du inn på Apple ID > iCloud der du finner “iCloud Mail” som etter den nye oppdateringen kan trykkes på. Der vil det være en mulighet til å sette opp et eget domenenavn for e-post.

Ny COVID-funksjon for EU-borgere

MacRumors skriver også om en COVID-relatert funksjon i iOS 15.4.

Det meldes nemlig at det digitale EU-sertifikatet for COVID-vaksinasjon nå kan legges til i Helse- og Lommebok-applikasjonene på iPhone med den nye iOS-versjonen som er på vei.

Annonse