logitechomkomponentmangel
Ingen toppledere i bransjen, inkludert Logitech-sjefen, tror komponentmangelen løses i år.

Annonse


“Problemene vil vedvare ut året”

Logitech-sjef Bracken Darrell har ikke gode nyheter til deg.

De færreste tror dette slutter i år

Dette er ikke første artikkel om næringslivsledere som tror bransjen vil slite med komponent-mangel ut året, og trolig lenger, men det er godt å vite hvor vi står per januar 2022, og desto flere kilder et klarer bilde.

Darrell innrømmer samtidig at selskapet har ble straffet i tredje kvartal i fjor fordi de ikke har tilgang til alle delen som trengs.

Jeg tror dette kommer til å fortsette en stund. Jeg tror ikke mangelen vil være like stor på slutten av året, men det vil fremdeles være et problem.

Bracken Darrell, sjef, Logitech

Eksplosjonen i hjemmekontor-handling hjalp ikke

I april 2021 ble det beregnet problemer ut året, og det kan vi enkelt konkludere med at skjedde, samtidig som salget tok helt av i fjor grunnet en eksplosiv bruk av hjemmekontor:

Annonse


  • Desktop- og laptop-salget er opp 55 prosent sammenlignet med 2020, samme periode
  • 82,7 millioner enheter ble solgt i første kvartal noe som er det høyeste første kvartals-tallet siden 2012
  • Salget av bærbare og “mobile arbeidsstasjoner” økte med 79 prosent – 67,8 millioner solgte i første kvartal 2021
  • Salget av stasjonære økte litt etter at par dårlige kvartaler i fjor, men er likevel ned 5 prosent når vi ser hele året under ett og endte på 14,8 millioner solgte maskiner

Alle bransjer rammes

Alle bransjer som er avhengig av avansert teknologi, og det er vel nærmest ingen som ikke er, lider av mangel på deler og økte priser.

“Ford påvirkes av komponent-mangel, lover dette ovenfor norske kunder”, skrev vi i august i fjor:

Den globale halvledermangelen fortsetter å påvirke globale bilprodusenter og andre næringer i alle deler av verden. Vi jobber tett med alle våre viktige leverandører for å håndtere produksjonsbegrensninger knyttet til denne globale halvledermangelen, slik at vi kan fortsette å produsere Mustang Mach-E og få dem ut til våre kunder så raskt vi kan.

Anne Sønsteby, informasjonsdirektør, Ford Motor Norge

Enn så lenge har vi ingen signaler på at problemene er løst i særlig grad, men AMDs Mark Papermaster mener at problemene er løst neste år. Vi får se.

Annonse