microsoftcallofdutyplaystation
Microsoft sier de ønsker å beholde Call of Duty på Playstation. Spillet er såpass stort at om de fjerner det, så kan det påvirke andre deler selskapet er involvert i, som Windows og Office.

Annonse


Microsoft ønsker å beholde Call of Duty på Playstation

Nå som storoppkjøpet av Activision Blizzard der Microsoft punget ut en gigantisk sum er kjent, er spørsmålet fra alle med Playstation om hva som kommer til å skje med storspill som Call of Duty – kommer de nå til Sonys konsoll?

Microsoft sier de ikke ønsker å frata Playstation Call of Duty

Xbox Gaming-sjef Phil Spencer sier at de kommer til å overholde gjeldende avtaler (hva som skjer etter at avtaleperioden er opphørt, vites ikke), og at de “ønsker å beholde Call of Duty på Playstation”.

Spencer avsluttet i tweeten med at Sony er viktige i bransjen, og at de “setter pris på forholdet”.

Handelen vil være i boks i finansåret 2023, altså sommeren neste år, dersom myndighetene gir grønt lys. Dette vil være selskapets største handel med god margin: Microsoft betalte 229 milliarder kroner for LinkedIn eller da Microsoft slapp nok en bombe september i 2020 da de annonserte oppkjøpet av ZeniMax for 66 milliarder kroner.

ITavisen, 18. januar, 2022

Microsoft har et økosystem å beskytte

Vi vil ikke vite mer om hvordan det hele vil utspille seg før 2024/2025, men det er klart at Sony har grunn til å være nervøse, men at Microsoft samtidig må trå varsomt så de ikke gjør gaming-samfunnet sinte på dem ved å blokkere for spill til Playstation. Det er sikkert en god del overlapp av kunder med Playstation og Windows. Det er også stor makt i nett-kampanjer.

Annonse