hexenxboxgaming
Hexen: Beyond Heretic ble utgitt av id Software i 1995. Oppfølgeren, Hexen II, ble utgitt av Activision og id Software og skapt av Raven Software.

Annonse


Husker du Hexen og King’s Quest? Xbox Gaming-sjefen vil gjenopplive barndommen etter giga-oppkjøpet

Tirsdag denne uken smalt det en bombe i spill-bransjen: Microsoft punger ut 600 milliarder kroner for Activision Blizzard.

Gamle klassikere kan vende tilbake

I et intervju med The Washington Post, forklarer sjefen for Xbox Gaming, Phil Spencer (som Activision Blizzard må forholde seg til fra sommeren neste år), at han ønsker å gjenopplive Activision-spill han husker fra barndommen.

En av dem er FPS-spillet Hexen (det er to spill i serien, det siste kom i 1997), som var en slags oppfølger til Heretic som sikkert mange av dere husker samtidig som dere spilte ihjel Doom.

Jeg sjekket ut listen (red. anm: med spill), og jeg er klar til å kjøre på. King’s Quest, Guitar Hero, jeg burde vite om de eier Hexen, men jeg tror det. Jeg håper vi kan jobbe med dem når avtalen er i boks for å sørge for at vi har ressurser til å jobbe med spill jeg husker fra barndommen, og som teamene våre har lyst å ta tak i. Jeg ser frem til samtalene, og mener det handler om å få på plass de nødvendige ressursene og utvide ekspertisen vår.

Phil Spencer, sjef, Xbox Gaming

Ønsker å bli store som Amazon

Microsoft har store planer for hvordan de ser for seg sin egen fremtid som spill-gigant: de ønsker å nå like mange som Google og Amazon gjør med forholdsvis søk og nett-shopping:

(Red. anm: Nintendo)… har en lang historie innen videospill og de kommer ikke til å gjøre noe som skader gaming i det lange løp, fordi det er den bransjen de er i. Sony er i samme posisjon, og jeg stoler på dem. Det samme med Valve. Når vi ser på de andre store teknologikonkurrentene for Microsoft: Google har søk og Chrome, Amazon har shopping, Facebook det sosiale. Diskusjonen vi har hatt internt, er hvor viktige disse tingene er disse teknologiselskapene og hvor mange forbrukere de når – spill kan være det samme for oss.

Phil Spencer, sjef, Xbox Gaming

Spencer har allerede uttalt at han ikke ønsker å frata Playstation Call of Duty som er en Activision-merkevare:

Annonse