dualsense
Et Sony-patent har dukket opp og tyder på at selskapet gjør noe veldig kreativt med DualSense i fremtiden.

Annonse


“DualSense Pro” er PS5 sin nye gamepad

Introdusert i nye farger

PlayStation-kontrolleren i sin nyeste utgave er det lite i veien med: den føles bra i hendene, den har funksjonalitet som har imponert oss stort i de spillene som er særlig tilrettelagt “haptic feedback”-teknologien, og den er ikke vond å se på heller – særlig ettersom Sony med tiden har introdusert den i en rekke nye farger.

Perfekt er den riktignok ikke, og en typisk klage kan gå på at den er litt klumpete.

Akkurat det kan det hende at Sony har planer om å gjøre noe med. Et Sony-patent som er avdekket viser nemlig en interessant løsning på hvordan de analoge stikkene kan “fjernes” når kontrolleren ikke er i bruk.

Sammenleggbare analoge stikker

Patentet beskriver en “kontroller, stikke, eller system som bestyr av en stikke” som er konfigurert til å kunne trekkes innover ved å presses inn og roteres.

Annonse


I dokumentet beskriver Sony et ubehag forbundet med alternativet som kunne vært to berøringsfølsomme, overflater som altså ville erstattet de klassiske stikkene. Dette er ukomfortabelt over tid ifølge Sony, fordi det krever friksjon mellom brukerens tomler og de berøringsfølsomme overflatene.

Det er som med de fleste andre patenter ingen garanti for at denne nyvinningen finner sin vei til et endelig produkt, men det er ikke unaturlig å tro at en potensiell Pro-utgave av DualSense kunne fått et sett med sammenleggbare analoge stikker.

Annonse