teslacarplayhack
WiFi, LTE og en Raspberry Pi-nettleser i Tesla er det som skal til for Apple CarPlay. Bilde: Michał Gapiński

Annonse


Hacket til seg Apple i Tesla fordi Musk nekter

Med bilens innebygde nettleser og en Raspberry Pi kan også du få Apple CarPlay i din Tesla takket være Michał Gapiński fra Polen.

Musk har foreløpig sagt nei til Apple CarPlay i Tesla-er

Funksjonen er svært etterspurt, men det er ingenting som tyder på at Tesla har planer om å innfri ønskene. Selskapet har brukt mye tid og ressurser på sitt eget OS til bilene sine, og det finnes ikke noe tredjepart-støtte. Tesla vil måtte betale for CarPlay-lisens, men det er neppe lisens-kostnader det står på.

Selv om Raspberry Pi er enkelt å få tak, er ikke installasjonen enkel, men enkel nok: det kreves en Pi med LTE-modem (du skal jo kjøre, ikke henge utenfor huset), WiFi-tilkobling og en spesiallaget versjon av Android.

Bruker Pi-nettleseren for å lure til seg CarPlay

Hacken er også ganske “huleboer”: nettleseren kobles til Raspberry Pi og kobler seg til CarPlay.

Annonse


Alt fungerer, for dette er jo ikke annet enn hacket speiling og ikke spesial-laget fastvare for Teslas OS for å aktivere “offisiell speiling” (som jo CarPlay er), men med en ekstra bit på topp. Uansett er løsningen smart nok, og noe alle som har oppdatert fastvare manuelt kan få til.

Ekstra bonus for at kontrollene på rattet fungerer med denne hackede CarPlay-løsningen som i neste oppdatering skal forbedre WiFi-signalet.

Har Tesla større planer for mobil?

Det er uansett vanskelig å forestille seg at Musk ikke personlig har vurdert situasjonen, og foreløpig konkludert at Tesla ikke ønsker CarPlay i bilene sine.

Hva begrunnelsen hans er er ikke kjent. Det spekuleres i at det er deling av data Tesla ikke ønsker å gjøre med Apple, noe som i så fall er den samme begrunnelsen til at Android Auto heller ikke er med. Det gir mening.

Om det i tillegg er slik at Musk ønsker å satse tungt på sin egen løsning, er det tvilsomt Apple eller Android-mobiler får vise sine egne grensesnitt. Hva er så løsningen om man skulle ønske å speile sin egen mobil i fremtiden? Kanskje en mobil fra Tesla.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse