bollinger-b1
Bollingers B1-modell er utsatt på ubestemt tid. Det samme gjelder for firedørsvarianten, B2.

Annonse


Husker du denne? Utsetter rå el-bil på ubestemt tid

Michigan-baserte Bollinger melder i dag at de utsetter deres B1- og B2-modeller på ubestemt tid for å kunne fokusere fullt ut på helelektriske varebiler.

Tilbakebetaler kundene

Det er skuffende nyheter fra oppstartselskapet som i 2017 fortalte at produksjonen skulle starte i 2020, før de senere utsatte produksjonen til 2021. Bollinger er ikke det første oppstartselskapet til å møte på problemer som dette, men de er så vidt vi vet alene om å sette så tungt markedsførte modeller helt på vent.

Bollinger-sjefen Robert Bollinger la frem nyheten i en uttalelse der det går frem at deres hovedfokus vil rettes mot å utvikle en helelektrisk varebil, og at de som har betalt for reservasjon av B1 eller B2 vil bli refundert.

Produksjonsdato ikke bekreftet

Om de to modellene noensinne vil bli produsert er ikke sikkert. Bollinger skriver at de utsettes på ubestemt tid, og at han har et kjært forhold til dem. Hvorvidt de vil produsert eller ikke, virker å være avhengig av lønnsomheten på salget av elektriske varebiler.

Den elektriske varebilen deres er Deliver-E og ble først annonsert i 2020. Den skal komme i ulike batteristørrelser på alt fra 70 kWh til 210 kWh, slik at de også vil variere stort i pris. Selskapet har ikke bekreftet noen startdato for produksjonen av Deliver-E.

Annonse