ps3-dead-or-alive
Noen har sett Dead or Alive, andre har sett Prince of Persia-spillene. Det passer bra med ryktene om bedre bakoverkompatibilitet på PS5.

Annonse


Ryktes bakoverkompatibilitet – nå dukker PS3-spill opp på PS5

Fullverdig bakoverkompatibilitet?

Til vanlig kan man få øye på PS3-spill i PS5-butikken, men da er det utelukkende slik at linken sender deg videre til PlayStation Now, der du kan spille det dersom du har et aktivt abonnement.

Det siste døgnet derimot har det dukket opp tilfeller der spillet i stedet står oppført med en egen pris. For mange er det nok til å sparke i gang håpet om at PS5 endelig får skikkelig bakoverkompatibilitet.

Prince of Persia, Dead Or Alive

Blant spillene som er observert er Bejeweled 3, Prince of Persia (The Forgotten Sands og The Two Thrones) og Dead Or Alive 5. Sistnevnte har fått en prislapp på 7,99 euro, noe som kan indikere at den på et tidspunkt i fremtiden kan kjøpes alene.

Det hjelper også at man for kort tid tilbake oppdaget at Sony hadde registrert et patent for en ny måte å spille eldre spill på nyere maskinvare gjennom en ny teknikk. Bloomberg skrev dessuten i desember at PlayStation er i ferd med å lansere en tjeneste på sin plattform som skal konkurrere mot Xbox Game Pass.

“Spartacus” skal være kodenavnet på den nye tjenesten som ifølge ryktene skal være en krysning av PlayStation Plus og PlayStation Now.

Annonse