baby-shark
Pinkfongs "Baby Shark" har blitt sett ti milliarder ganger på YouTube. Derfra er det langt ned til andreplassen, "Despacito".

Annonse


Har blitt første video til å nå ti milliarder visninger

Først Baby Shark, så Despacito

Billboard melder at Pinkfongs fengende barnesang “Baby Shark” har blitt den aller første til å nå ti milliarder visninger på YouTube. Det er imponerende nok i seg selv, men ikke bare nok med det: det er et par milliarder visninger mellom “Baby Shark” og nest mest sette video, Despacito av Luis Fonsi. Sistnevnte har 7,7 milliarder visninger.

YouTube-videoens suksess skyldes definitivt i stor grad at låten er fengende som den er, men det påvirker nok ikke i negativ retning at flere kjendiser har gjort cover-versjoner av sangen. I tillegg ble det i 2019 gjennomført en “Baby Shark”-turné, det har kommet en NFT-samling om haien, og den har fått representasjon i Just Dance 2020 og på Nickelodeon.

Gir seg ikke med det første

Den store suksessen ser heller ikke ut til å avta med det første. Engadget skriver at Nickelodeon ikke bare har forlenget avtalen om TV-serien basert på Baby Shark, men de har nå også lovet at det kommer en hel film dedikert til det.

Wikipedia har en komplett liste som viser oversikt over YouTube-videoene med flest visninger. Etter “Baby Shark” og “Despacito” kommer en rekke andre barnesanger og vanlige hitlåter med artister som Ed Sheeran, Justin Bieber og Katy Perry.