ios15
Det startet med at Apple fremsto mye mer likegyldig i ditt valg om du går for iOS 14 eller iOS S15.

Annonse


Apple har endret mening – nå vil de at du oppdaterer fra iOS 14

Ny tilnærming med iOS 15

Da iOS 15 ble lansert tok Apple en ny tilnærming: de ga valget om å oppdatere til iOS 15, eller å forbli på iOS 14 og motta fremtidige sikkerhetsoppdateringer der. På denne måten sikret Apple brukerne en mulighet til å fortsette på den forrige store programvareversjonen helt til de følte seg klare til å oppdatere til iOS 15. Nå har pipa fått en annen lyd, og Apple oppfordrer alle til å oppdatere.

Det fremstår som om selskapet rett og slett ikke lenger setter pris på at mange kunder unngår iOS 15, og av den grunn har de nå gått mer offensivt til verks for å få folk på den nyeste versjonen av operativsystemet.

Vanskeligere å unngå

Apple har i disse dager endret hvordan de opplyser om at en ny versjon av programvaren er tilgjengelig.

Der de i flere måneder har hatt en liten fotnote nederst på siden for oppdatering slik at man lett kan unngå det om man ønsker, har de reversert dette sånn at det mest opplagte på siden nå er at man bør oppdatere til iOS 15. Dessuten har de fjernet mulighetene for å laste ned sikkerhetsoppdateringer til iOS 14, noe som betyr at man ikke lenger har iOS 14.8.1 som et alternativ – den eneste muligheten er å laste ned iOS 15.2.1.

MacRumors skriver at iOS 15 er installert på 72 prosent av enheter som er produsert de siste fire årene. Dette skal ifølge nettstedet være betydelig lavere enn det som er normalt under lansering av en helt ny iOS-versjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse