spotfiy
Spotify legger ned Studio 4, deres eget studio for innspilling av originale podcasts.

Annonse


Har satset stort på podcast – nå legger Spotify ned studioet

De fleste har fått med seg at Spotfiy har satset tungt på podcast-bransjen de siste årene, der noe av aktivitetene deres har vært å ta over eksisterende studioer. Nå skriver flere medier at selskapet legger ned deres in-house podcast-studio, Studio 4.

Allerede i januar i fjor meldte vi at podcasts kanskje ikke var hva selskapet trengte.

De ansatte er overrasket

The Verge og 9To5Mac er blant nettstedene som melder om nyheten. De ansatte skal ha blitt overrasket da de ble meddelt informasjonen, og enkelte av dem ble tildelt andre roller i Spotify mens de øvrige ble permittert med mulighet for å søke på andre stillinger i selskapet.

Det skal ha vært på tirsdag at de ansatte i Studio 4 under Spotify ble varslet om at de skal stenge ned etter 21. januar. Studioet var det første av sitt slag i Spotify, og oppsto i tiden før selskapet gikk ut og overtok flere studioer. De står blant annet for originale podcasts som Dissect og Chapo: Kingpin on Trial.

Annonse


En av de ansatte skal ha uttalt at nyheten er en fornærmelse overfor de som jobber der.

Omtales som søppelskuff

Selskapet har enda ikke gått ut med en offentlig forklaring på hvorfor de legger ned Studio 4, men 9To5Mac gjengir en intern uttalelse der det går frem at beslutningen er fattet for å hjelpe selskapet med fremtidig utvikling. Beslutningen skal ha bli gjort for å legge opp til mer effektiv samarbeid på tvers av selskapet, ifølge meldingen.

Flere av de ansatte skal ha omtalt studioet som en søppelskuff der prosjekter som ikke passet med de øvrige studioene deres havnet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse