apple
iOS-brukere i Sør-Korea skal få bruke tredjepartsalternativer for betaling, lover Apple.

Annonse


Apple tillater noe de aldri har gjort før – men bare i Sør-Korea

Som en konsekvens av ny lovgivning i Sør-Korea sier Apple nå at de kommer til å åpne for muligheten til tredjepartsalternativer for betaling i iOS.

Kjernen i rettsaken mellom Apple og Epic Games

Nyhetene stammer fra Korea Communications Commission (KCC) og er gjengitt av Yonhap News Agency, som stort sett kun kan melde at endringen er på vei, uten at forklare ytterligere i detalj om hvordan implementeringen vil være. Det er uansett en velkommen endring for iOS-brukere i Sør-Korea som i likhet med andre regioner hittil har måttet se at ting ofte er dyrere som følge av et Apple-gebyr på 30 prosent som ilegges utviklere ved kjøp i applikasjoner.

Den nye lovgivningen i Sør-Korea skyldes klager fra utviklere om den ovennevnte avgiften.

Tilsvarende klager har blitt fremmet også andre steder – det utgjorde blant annet kjernen i rettsaken mellom Apple og Epic Games, der Apple først ble beordret om å tillate betalingsalterativer fra tredjeparter, før Apple fikk gjennomslag på en anke og beslutningen er satt på vent.

Annonse


Introduserer ny avgift

Etter Apples lovnad om å introdusere muligheten for alternative betalingsmetoder slik den nye lovgivningen pålegger dem å gjøre, forteller de at de vil pålegge utviklerne en redusert avgift for å bruke tredjepartsalternativer. Det blir i så fall slik Google også har lagt om til å prosessere kjøp i applikasjoner. De to selskapene sier at dette er nødvendig for å promotere plattformene sine og holde dem ved like.

Det er uvisst hvor mye denne avgiften kommer til å ligge på i Apples tilfelle.

Til Yonhap forteller Apple at de har stor respekt for Koreas lover, og at de ser frem til å jobbe med både KCC og utviklermiljøet deres for å finne en løsning som egner seg best for deres koreanske brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse