googleimessagercs
Tror du Google klarer overtale Apple til å bruke RCS i stedet for iMessage? Vi ser på det som lite trolig da Apple nok er klar over at de tjener på hvordan iMessage fungerer, og at Android-brukere kan være interesserte i å bytte til iPhone om alle andre de kjenner har en fra Apple.

Annonse


Google mener Apple mobber Android-brukere

Google, som flere ganger har prøvd seg med egne meldings-tjenester, kritiserer nå Apple for å bruke mobbing til å selge produkter.

Apple låser brukerne inne, mener Google

Det er Hiroshi Lockheimer som kommer med de kraftige påstandene på Twitter.

Lockheimer er “SVP” hos selskapet, og jobber med Android, Chrome, Chrome OS, Play og Photos.

Sjefen mener at “iMessage måte å låse brukerne inn på er en dokumentert strategi”, og at de bruker “gruppepress” og “mobbing” for å selge produkter. Lockheimer mener det er uærlig for Apple, som han sier fremstår som et med medmenneskelighet i presse-materialet.

Annonse


Som alltid: er fargen grønn og ikke blå, kommer meldingen i form av en SMS og ikke en Apple iMessage.

Foreløpig ønsker Apple å bruke sin egen standard

Det krigen handler om er at Google ønsker Apple skal ta i bruk RCS, “Rich Communication Services”.

RCS gir Android-brukere funksjoner som iMessage, og Lockheimer har tidligere uttalt at han kan hjelpe Apple med å implementere det. Foreløpig ønsker ikke Apple endre sin strategi med meldinger, selv om vi ikke utelukker en strategi der både iMessage og RCS støttes.

RCS byr på en rekke fordeler.
RCS støtter også bestillings bot-er.

Lockkheimer sier de ikke ønsker seg iMessage på Android. Dette samtidig som Intel ønsker iPhone i Windows. Det er kanskje ikke tilfeldig at flere av selskapene sier ifra hvor de står, samtidig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse