googlesolibiler
Soli-gest-teknologien kjent fra Pixel 4 ble aldri noen hit, men Google mener at det kan være bruk for teknologien andre steder, og har lansert en åpen API Ford er interesserte i.

Annonse


Google kan ha funnet genial måte å bruke skrotet teknologi på

Husker du Soli fra Googles Pixel-mobiler? Kanskje ikke, de blir jo aldri lansert her.

Soli kan finne en fremtid i biler

Ripple er navnet på Googles Soli-teknologi som åpent API alle kan bruke.

Bitterheten vår til tross, det følte nok også Google over at gest-teknologien aldri ble noen hit på Pixel 4, for radar-teknologien ble skrotet etter det.

Nå, dog, har selskapet kanskje funnet en genial måte å gjenbruke Soli, men i et helt annet segment: biler.

Ripple er navnet på det åpne API-prosjektet som Ford skal dra nytte av.

Annonse


Vi får nå se hvor det bærer

Bil-produsenten forsker på hvordan de kan bruke teknologien til å videreutvikle Ford Co-Pilot360 som hjelper føreren på veien, samt muligheten til å “utvikle programvare uavhengig av plattformens maskinvare og gi programvare-teamene mulighetene til å innovere på mange radar-plattformer.”

Til The Verge er Ford forsiktige, og ikke minst kryptiske, i hva de vil si, og avslører ikke annet enn at de forsker på bruke den innvendige radaren til å gjøre ting ute-radarer ikke gjør per dags dato, hva nå enn det egentlig innebærer.

Det er jo også mulig Ford ønsker gjøre det mulig å utføre gester i bilen for å utføre ikke kritiske-operasjoner.

Selskapet ser for seg at teknologien kan bruke virtuell kontroll til for eksempel smartklokker. Men minst like viktig er bruksområdene for personer med ulike funksjonshemminger. Soli-sensoren tar nemlig opp bevegelser i et tredimensjonalt rom ved hjelp av en radarstråle. Dette gjør det mulig å styre funksjoner uten å måtte fysisk berøre noe.

ITavisen, 2. januar, 2019

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse