lenovo-laptop
Ikke har den bare en ultrawide-skjerm, den har også en ekstra skjerm ved tastaturet.

Annonse


Kan denne Lenovo ultrawide-laptopen doble produktiviteten din?

De fleste produsenter av bærbare PC-er holder seg til bildeforholdet 16:9, men vi har i større grad sett at enkelte stadig varierer dette. Da er det som regel at man prøver små justeringer, der for eksempel 16:10-bildeforhold ikke er noe overraskende.

Nå har Lenovo under CES i år lansert noe vi ikke har sett før.

Laptop med ultrawide-skjerm

Selskapet har nemlig lansert ThinkBook Plus Gen 3 – den første bærbare maskinen som har et bildeforhold på 21:10 i en 17,3-tommers skjerm. I tillegg til ultrawide-skjermen så finner man dessuten en sekundær skjerm til høyre for tastaturet.

Med ThinkBook Plus Gen 3 snakker vi en IPS-panel og 2072×1440-oppløsning, 120Hz bildefrekvens og opptil 400 nits lysstyrke.

Annonse


Perfekt for programmer side-om-side

Den sekundære skjermen er en berøringsfølsom 800×1280-oppløst skjerm med LCD som kan brukes for alt fra kalkulator og notepad til kalender og spesialtilpassede visninger på hva som måtte være viktig for brukeren. Og brukeren i denne settingen er sannsynligvis bedriftseiere: Lenovo retter seg mot målgruppen små- og mellomstore bedrifter som ofte har en rekke oppgaver de må håndtere på datamaskin.

Her er det spesielt bra med muligheter for å ha programmer oppe side-om-side, slik at man ikke trenger å skifte fra program til program hele tiden.

Spesifikasjonsmessig finner man i Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 Windows 11 Pro og en prosessor av 12. generasjon Intel Core opptil i7, minne som strekker seg til 32GB LPDDR5 og 2TB SSD-lagring.

Maskinen skal koste fra 1399 dollar ved lansering i mai.