battlefield-2042
Battlefield 2042 har ikke vært den store suksessen man forventet, og det kan ta tid før ting forbedres, ifølge spilldirektøren.

Annonse


“Det vil ta tid”

Markedsføringsteamet bak Battlefield 2042 gjorde en god jobb, men spillet endte opp med å bli en gedigen skuffelse for veldig mange. Et tegn på dette er antallet aktive spillere, som stadig går nedover og som i tur har fått EA til å reagere med å implementere bots, eller AI-spillere.

Spillerne rømmer til Battlefield 5

Så ille er det at Battlefield-tilhengerne har gått tilbake til Battlefield 5 – forgjengeren har nemlig flere spillere på Steam enn nye Battlefield 2042. En ville trodd dette får EA til å jobbe på spreng for å rette det som er å rette opp i, men fra spilldirektøren selv kommer nå nyheten om at det vil ta tid før man ser skikkelige endringer.

Den nyansatte spilldirektøren for Battlefield-serien, Marcus Lehto, bekrefter at det er en rekke forbedringer på vei til spillet men at disse dessverre ikke kommer med det første. Han lover imidlertid at han er dedikert til å innføre de nødvendige endringene, og at han ikke er klar til å se spille mislykkes.

På Twitter melder han at de teamet både har viljen til å gjøre spillet bedre, så vel som talentet og ferdighetene til å gjøre det.

Annonse


Fyller tomrommet med AI-spillere

EA har sett seg nødt til å fylle tomrommet ved å implementere bots/AI-spillere, der GamingIntel kan melde at antallet bots har skutt i været i takt med at folk har sluttet å spille Battlefield 2042. På et tidspunkt slet folk med å finne kamper, selv i spillets Portal-modus. Ifølge nettstedet er det ikke unormalt at matchmaking kan ta opptil fem minutter mellom hver kamp, og selv etter disse fem minuttene så er lobbyen bestående av opptil 85% med bots.

Det meldes også at folk generelt er enige i at Battlefield 2042 bør bli free-to-play for å kapre spillerbasen den trenger for å holdes i live – dog skjer dette aldri, om vi kjenner EA rett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse