applemisterm1utvikler
Jeff Willcox hjalp Apple med å forlate Intel til fordel for M-serien. Nå jobber han for Intel.

Annonse


Han hjalp Apple forlate Intel, nå jobber han for dem

Jeff Wilcox har jobbet med Apple-makinvare i over åtte år. Nå har Intel snappet ham opp.

Hvor skummelt er dette for Apple?

Wilcox er tilbake hos Intel etter en lengre periode hos Apple der han var viktig for å få til overgangen fra Intel til Apple Silicon.

Wilcox har vært veldig viktig for Apple i overgangen til M1, i hvert fall om vi skal tro LinkedIn-profilen til eks-Apple medarbeideren, der beskrives det nemlig at han ledet arbeidet med overgangen med alle Mac-er fra Intel til Apple Silicon. Han var også med på å utvikle sikkerhetsbrikken T2.

Hos Intel får Wilcox også en høy stilling, noe som på mange måter bekrefter at han var viktig for Apple: han blir “Intel Fellow” og sjef for teknologi i ingenør-gruppen.

Det er ikke første gang Wilcox jobber for Intel

Mer spesifikt får Wilcox, som jobbet i Intel fra 2010 til 2013, den gang med PC-brikkesett, ansvaret “for artkuteren til alle SoC (System on a Chip) for alle Intels klient-segmenter”.

Apple har hatt enorm suksess med egne CPU- og GPU-løsninger til Mac med Johny Srouji som ansvarlig for maskinvare. Wilcox har som Srouji hjulpet å legge brosteinene for plattformen – nå er det opp til Apple å holde momentumet gående med de korrekte ansettelsene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse