Intel-Alchemist-CES-2022-2
Intel Arc A370M blir å finne i bærbare Acer Swift X16.

Annonse


Acer bekrefter – Intel vil stå for skjermkortet i Acer Swift X16

En glipp fra Acer i Tyskland

Intels konferanse under årets CES-arrangement har stort sett gått til presentasjon av deres nyeste 12. generasjon Alder Lake-prosessorer for stasjonære og bærbare maskiner, og lite har blitt dedikert til de nye skjermkortene deres som vi har fått minimalt med informasjon om – dette til tross for at de etter planen skal lanseres i første kvartal 2022.

Men der Intel ikke har klart å levere på nyheter ser det ut som Acer har kommet dem i forkjøpet. Den tyske Acer-avdelingen har nemlig gått langt i å bekrefte overfor tyske medier at Swift X-laptopen deres vil bli levert med Arc A370M. Det begrenses altså til tyske medier, og fremstår som en glipp. Skjermbildet under er hentet fra Acer sin presseportal:

Ikke første gang vi ser A370M

Det er neppe første gang vi ser tegn til Arc A370M sin eksistens. Nettstedet Videocardz melder at skjermkortet tidligere har dukket opp i relasjon med en testdriver som Intel klarte å gjøre offentlig ved et uhell. Informasjonen man har tilsier at skjermkortet sannsynligvis har 6GB videominne og at den utgjør et av innstegsmodellene til Intel.

Acer Swift X16 blir naturlig nok også utstyrt med nyere teknologi fra Intel for sin prosessor, der valget antakelig har falt på en 12. generasjons CPU i P-serien.

Basert på hva Intel var villige til å dele av informasjon under sin konferanse i går så kan det se ut til at deres skjermkortutvalg til stasjonære maskiner kommer senere enn skjermkortene som skal benyttes i bærbare maskiner.