samsung-neo-qled
Samsungs nye QLED-TVer fra 2022 blir først ut med 144Hz oppdateringsfrekvens.

Annonse


Samsungs nye 4K og 8K QLED TV-er får 144Hz

CES 2022 er like rundt hjørnet, og det betyr nye TV-er fra Samsung og en rekke andre produsenter.

Første 4K og 8K TV-ene med 144Hz

For Samsung sin del betyr det i år at de kan presentere Neo QLED-rekken sin med det som blir de første 4K og 8K TV-ene med 144Hz bildefrekvens. Det er hakket mer enn 120Hz som ellers er vanlig, men som også er relativt nytt.

Engadget gjengir Samsungs lovnader om forbedringer på bildekvaliteten uavhengig av hva som avspilles, der samtlige av TV-ene nå blir utstyrt med 14-bit bakbelysning fremfor 12-bit for mer nøyaktig gjengivelse av lysstyrkenivå. Ny teknologi i de nye 2022 Samsung Neo QLED 4K og 8K TV-ene inkluderer også AI-styrt hjelp for å skille mellom hovedsubjektet i et bilde og dets bakgrunn.

Også lydfunksjonaliteten på nye Neo QLED TV-er blir bedre: Samsung bygger videre på OTS (Object Tracking Sound) og kaller det nå OTS Pro, med kraftige høyttalere som omkranser TV-en og som sørger for surround-lyd.

Annonse


Endringer i programvare

Alle de nye TV-ene til Samsung i 2022 vil få en ny hjemskjerm der ulike strømmetjenester er samlet på en ny måte. Samtidig finnes det nå en Gaming Hub som kan brukes til å starte spill direkte enten det er skybasert eller fra en konsoll. Samsung har også stelt i stand en funksjon kalt Watch Together, en modus der man kan prate med venner mens man strømmer innhold.

Samsung har også gjort sitt for å sørge for at en NFT-plattform er på plass. Samtlige av de nye TV-ene (Neo QLED, Micro LED og The Frame) har en integrert plattform for å oppdage, kjøpe og bytte digital kunst.

En funksjon kalt Smart Calibration hjelper også med å tilpasse innstillingene på TV-en for best mulig bildekvalitet. Her er det to måter å gjennomføre det på: basic tar 30 sekunder, mens professional tar ti minutter for å sørge for optimal bildekvalitet tilpasset omgivelsene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse