iphone14konsept
2022 er året Apple endelig kvitter seg med det store FaceID-sensorområdet ifølge en rekke troverdige kilder. Design: ConseptsiPhone

Annonse


“iPhone 14 får dramatisk forbedring”

Mark Gurman fra Bloomberg kjenner Apple som få i bransjen, og uttalte rett før utgangen av 2021 at 2022 ville bli et langt mer spennende år.

2021 var et s-år for flere Apple-produkter

For iPhone 13 var en mindre oppgradering, AirPods ikke den største nyheten i et marked proppfulle av propper og iPad mini var en skuffelse mente vi i vår test grunnet en alt for dårlig skjerm. Det beste produktet Apple lanserte var nok MacBook Pro og iPad Pro M1, selv om sistnevnte produkt fremdeles lider under iPadOS og dermed ikke nytter all kraften.

Gurman sier han vet at Apple har en rekke nye Mac-er underveis (med brikker basert på M1 Pro og M1 Max), inkludert en mindre Mac Pro med opp til 40 CPU-kjerner og 128 GPU-kjerner. På vei er også en ny Mac mini og en større iMac Pro, kanskje 32″.

Jeg forventer at Apple sluttfører sin overgang fra Intel-brikker så tidlig som juni under WWDC.

Mark Gurman, Bloomberg

M2 blir ikke dramatisk kjappere

Som vi og Gurman har nevnt en stund, er det også tid for en helt ny MacBook Pro, den største endringen i produktets historie, intet mindre, med M2-brikke og kanskje et design som minner om iMac? En ny iPad Pro med trådløs lading (og glass-bakside) er også på vei.

Annonse


Det Gurman vet om M2 er at CPU-en kun blir litt kjappere enn M1, men kjappere GPU da Apple øker antallet fra 7 og 8 som tilbys nå, til 10.

Gurman er dog usikker på om iPad Pro oppgraderes med M2-brikke i år grunnet den allerede solide ytelsen. Vi må si oss like usikre, men hadde vi veddet hadde vi veddet på nytt design og M2-brikke også i iPad Pro, designet er jo fire år. En ting til før vi skifter tema til iPhone: en ny ekstern-skjerm lanseres og den vil koste halvparten av Pro Display XDR, altså rundt 25 000 kroner

iPhone SE får 5G og iPhone 14 får sirkel-kamera i front

Det mest interessante er ikke at iPhone SE lanseres i oppgradert versjon med 5G, noe vi allerede har hørt, men at Gurman nå sier at iPhone 14-serien endelig kvitter seg med det store FaceID-sensorområdet (som vi også hørte i desember).

Apple skal nemlig endelig være klare til å implementere teknologien i en liten sirkel i front av mobilen noe som vil gi en langt mer helhetlig opplevelse og et betraktelig større skjerm-areal.

Vi har ikke hørt noe om at Apple klarer å presse inn kameraene inn i kroppen, men det er lov å håpe. Bilde: Conceptsiphone

En annen Apple-kjenner, Ming-Chi Kuo, avslører på nyåret det han vet om AirPods Pro 2 som visstnok lanseres i fjerde kvartal i år: støtte for Apple Lossless (ALAC), et nytt design og et lade-etui som plinger om brukeren har mistet den.

iOS 16 = Sydney

Det er ikke noe nytt å melde om Apple Watch for 2022 utover at det kommer en ny SE, Series 8 og en tøff utgave for ekstrem-sport.

Som vi har meldt tidligere er det ingen lekkasjer rundt den nye programvaren, det får vi neppe før til våren noen måneder før WWDC 2022 i juni, men Gurman avslører at iOS 16 har kodenavn Sydney og macOS 13 kodenavn Rome.

Avslutningsvis nevner han VR-hodesettet som har blitt utsatt en rekke ganger. Kodenavnet er N301 og OS-et heter rOS med kodenavn Oak. Gurman mener nå at årets WWDC blir åstedet for avdukingen, men som vi har nevnt tidligere er det ikke sikkert produktet kan kjøpes en god del senere etter avsløringen fordi utviklere må ha tid til å skape et økosystem som frister kundene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse