lg-1

Annonse


Slik fikser LG det største problemet med OLED-skjermer

Nestegenerasjon OLED-teknologi er rett rundt hjørnet takket være LG Display.

Fikser svak lysstyrke

Teknologien er døpt “OLED EX” og karakteriseres i at den tilbyr opptil 30%% høyere lysstyrke enn vanlige OLED-skjermer som har blitt produsert hittil. Det er riktig steg for å perfeksjonere teknologien, som til nå nærmest kun har vært plaget av ett eneste problem som er at skjermens lysstyrke har vært noe i det laveste laget.

OLED EX vil også legge opp til forbedrede farger.

OLED-skjermer har som kjent piksler som uavhengig av hverandre lyser opp, slik at enhver piksel kan være slått av eller på, for å skape perfekt sortnivå på innholdet man spiller av. Dessverre kan ikke de samme pikslene lyse like kraftig som pikslene i LED-paneler: mens mini LED-teknologi tillater nits-nivåer opptil 2000 og høyere, oppnår man kun rundt 500-600 nits på OLED.

Annonse


Slik fungerer OLED EX

OLED EX gir høyere lysstyrke ved at teknologien benytter stabilisert deuterium for å la lysdiodene avgi kraftigere lys, kort forklart av LG Display i forbindelse med annonseringen.

Teknologien bruker spesielle algoritmer til å forutse bruksmønsteret til 33 millioner OLED-dioder i et 8K-panel, slik at man på den måten oppnår mer nøyaktige gjengivelser av detaljer og farger fra innholdet som spilles av. Dette kommer i tillegg til fysiske designendringer på nye TV-er fra LG: de har gjort dem 30 prosent tynnere, og rammene rundt går fra å være 6mm til å være 4mm. Det er uvisst når de nye TV-ene med OLED EX blir tilgjengelig på markedet.