pixel6proforhåndstitt
Pixel 6 Pro er Googles skinnende nye toppmodell med selskapets eget brikkesett og det de mener er det aller beste mobil-kameraet. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


SNIKTITT: “Pixel 6 Pro”

Endelig har vi fått tak i Googles helt nye Pixel med en massiv stor skjerm, stort batteri, Android 12 og et kamera Google mener er det aller beste man kan bla opp for.

Introduksjon

Jeg ventet i mange år på de nye modellene fra Google, for etter flere år med mellomklasse-mobiler i den mindre formfaktor-klassen, var 2021 endelig året vi (dvs. i hovedsak kun USA) ikke bare skulle få nye design (som ikke alle er like entusiastiske for, og vi kan se hvorfor), men også en helt ny brikke fra Google: Tensor.

Pro-modellen er en stor mobil med en skjerm på 6,7″ med 120Hz oppdateringshastighet. Panelet er av typen LTPO, derfor kan den gjøre det samme som iPhone 13 Pro ved å justere helt ned til 10Hz for å spare på batteriet. Mobilen har hele 12GB RAM.

Foruten mer plass til tingene dine enn iPhone 13 Pro Max 6,5″ (i realiteten mindre grunnet FaceID, mens denne kun har en liten selfie-sirkel), fremhever Google følgende:

 • Det mest avanserte mobil-kameraet
 • Designet for bedre ytelse (opp til 80 prosent kjappere)
 • WiFi 6e
 • Hele dagen batterilevetid og opp til 24 timer ved å optimalisere for appene du bruker mest – opp til 48 timer batterilevetid med “Extreme Battery Saver”
 • Flest maskinvarelag for økt sikkerhet av noen mobil – Titan M2-sikkerhetsbrikke
 • Tre linser med opp til 150 prosent bedre lysstyrke enn Pixel 5
 • 50MP hovedkamera – 48MP telefoto – 11,1MP frontkamera
 • 4 x optisk zoom
 • 4K @ 30 og 60 FPS
 • Ultra vidvinkel 94 grader selfie-kamera
 • Fjern uønsket innhold i bilder med “Magic Eraser”
 • Reversert lading

Pixel 6 Pro har ikke den råeste maskinvaren, men det spiller ingen rolle under snitt-bruk:

Design

Dette er en glatt og skinnende enhet fra alle kanter. Baksiden er av glass, og på toppen er kamera-raden som minner om Geordi La Forge fra Star Trek. Det eneste som ikke skinner som glass er på-knappen og volum-knappene som begge er litt ru og plassert på høyre side.

Annonse


Pixel 6 Pro skrur seg på nesten med en gang og sier velkommen med noen enkle animasjoner og ditto vibreringsfeedback. Etter en start-veileder som ikke har endret seg stort, bys det på en 16MB liten OS-oppdatering, og en enda større (over 300MB) stor oppdatering av kamera-appen. Fra før av har Google blant annet forbedret skjerm-flikking, Bluetooth og lyd-problemer. Jeg opplevde ingen av disse problemene, så mobilen kom trolig med den viktigste oppdateringen innabords.

Hyggelig å se at Google er på ballen der det gjelder, for i kamera-app-oppdateringen fra 7. desember er følgende forbedret:

 • “Night Sight” I portrett og kamera-modus
 • Tre video-stabilitetsmodus: låst (når man ikke rører mobilen), aktiv (for hektiske øyeblikk) og cinematisk (for en myk film-aktig opplevelse)
 • Nye zoom-knapper for enkelt å zoome

Det er herlig med kjapp oppdatering av skjermen. Jeg testet å skru av, og det føltes helt forferdelig og et større skritt tilbake enn iPhone 12 og eldre. Man får følelsen av at mobilen er tregere enn hva den egentlig er.

Skjermen er nydelig og dekker alt bortsett fra selfie-hullet. Panelet er merkelig nok buet på kantene. Jeg mener “merkelig nok”, fordi dette er en trend bransjen på mange måter har gått bort i fra etter at Samsung populariserte dette for flere år siden. Ikke misforstå: jeg har ingen problemer med det, i hvert fall ikke enda.

Uten deksel er mobilen en drøm fordi man sveiper på kantene av panelet uten å føle hardt metall, men plasser Googles stygge (burde ha vært gratis, men koster 30 dollar), men jeg føler helt nødvendige deksel på, og man flikker borti det hver gang man blar tilbake. Dekselet er så plastikk-stygt og billig at det ødelegger mye av gleden.

Googles plastikk-deksel gjør Pixel 6 Pro ca. 36,7 prosent kjipere på alle måter.

Dette er ikke et Pixel 6-unikt problem, spørsmålet er bare når produsentene skal designe så robuste mobiler slik at vi kan bruke dem slik de er ment å brukes; uten deksler. Men Pixel 6 Pro er dyr og glatt, og det er ikke sjanse for at jeg ikke beskytter den. Jeg kan likevel ikke stresse nok hvor kjip den er med deksel, og hvor lekker og ekstra fin i bruk den er uten.

Tilbake til panel-fingersensor

Jeg er mindre overbevist om at den korrekte avgjørelsen var å plassere fingerleseren i front. Jeg har flere ganger opplevd å bli bedt om tall-koden i stedet, noe som også skjer om jeg trykker for å hente opp et varsel. Merkelig.

Jeg vet ikke helt, men synes det føles bedre at mobilen legger seg på pekefingeren på baksiden og åpner på sekundet, i stedet for at man må “sikte” seg inn på skjerm-området i front og vente noen millisekunder lenger.

Android 12

Googles nye OS som fremdeles er ganske så ferskt tar seg flott ut på Pixel 6 Pro. De to er laget for hverandre.

Det første jeg gjorde var å øke antallet apper på hjemskjermen, da standardoppsettet ser ut som at mobilen er laget for svaksynte. Det er helt greit det, men med så mange tommer er det greit å få plass til mer enn bare noen få apper på første skjerm. Foreløpig er favoritten at OS-et automatisk plasserer ofte brukte apper på helt nederste app-rad. Widgets er jeg ikke fan av, ei heller på iOS 15, men jeg skal teste dem i Android 12 for å se om det er noe som kan fungere i arbeidsflyten min fremover.

Man kan ikke dra flere app-ikoner samtidig og plassere dem der man ønsker på hjemskjermen som i iOS 15, og at man fremdeles ikke kan se antallet varsler fra en app, bare at det er en eller flere oppdateringer, er det mest besynderlige etter så mange Android-revisjoner.

Nytt er også innebygget VPN om man har Google One. Det er lett å aktivere uten ekstra programvare. Chrome ønsker stadig at vi aktiverer den strengeste sikkerhetsinnstillingen, men bemerker at da vil data sendes til Google. Jeg takket nei.

Du kan velge “tema-ikoner” som virkelig matcher grensesnittet, men merk at det kun er Googles apper som er støttet, så det vil ikke se bra ut om man har ikke-Google apper på samme hjemskjerm.

Det har vært mye snakk om den nye tema-motoren i Android 12, men jeg klarer ikke helt å bli klok på den. Det er ingen temaer å velge mellom, i stedet kan man velge bakgrunn og deretter matche bakgrunnen med forskjellige farge-pakker i forhold til grensesnitt-elementene. Apropos sistnevnte er alt avrundet, som panelet på mobilen. Gest-animasjonene er perfekte og det er lett å treffe det man ønsker å trykke på. Jeg må påpeke det igjen: animasjonene og berøringen sitter som støpt. Det er nesten moro å sveipe ned for å justere lysstyrken.

Den automatiske lysstyrken som jeg opplevde problemer med på andre Pixel-modeller fungerer perfekt på denne, selv inn og ut av tunneler.

Hva var det jeg sa.

Foreløpig konklusjon

I bruk er denne en drøm med alt skjerm-arealet til rådighet, 120Hz og 12GB med RAM. Det er dobbelt så mye som iPhone 13 Pro Max uten at jeg foreløpig erfarer at det er dobbelt så bra.

Jeg har lest tester der kritikken i hovedsak rettes mot svakere batterilevetid enn ønsket. Personlig må jeg teste den mer for å si mer om dette, spesielt fordi batteriet alltid tappes kjappere de første timene etter oppsett, så også denne gang. Heldigvis er hurtigladingen effektiv selv om batteriet er på 5003 mAh. iPhone 13 Pro Max sin beste egenskap er slående god batterilevetid med “kun” 4352 mAh, så med sine nesten 700 mAh mer, har Google noe å bevise når de går for så stort batteri og massevis med RAM.

Jeg kommer tilbake med testbilder og konkluderer i den komplette testen.