8gen1test
"Golden Reviewer" på YouTube har allerede testet Motorola Edge X30, en av de aller første med Qualcomm Snapdragon Gen 1.

Annonse


Nye Snapdragon skuffer: blir så varm at du brenner fingrene

Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 1 skuffer i en tidlig ytelsestest med Motorola Edge X30 som er en av de aller første med brikken.

Dette lover ikke bra for laptop-brikken

Det er Gen 1 som er myntet på mobiler og som er selskapets nye topp-brikke, mens Gen 3 som vi omtalte da selskapet avslørte de nye brikkene i november/desember, er skapt for Windows ARM-laptoper.

Problemet med Gen 1-brikken er at den når svært høye temperaturer og må se seg nødt til å klokke ned hastigheten etter noen minutter i en FPS-test.

Som du ser av FPS-tallene gjør brikken det spesielt svakt i andre halvdel av testen.
Dette er resultatet til iPhone 13 Pro Max i samme test-spill og fra samme tester. Testeren bemerker at Apples mobil allerede hadde kjørt spillet noen minutter før testen ble startet og at den derfor allerede var varm. Uansett er heller ikke Apples toppmodell i stand til å holde 60 FPS gjennom hele testen..

Blir for varm og må klokke ned

Testeren kjørte en 10 minutter i “Genshin Impact”. I starten kjører alt ganske så bra med rundt 60 FPS de første minuttene, men etter over to minutter inne i testen faller FPS-en ned til 43, og ender på 53 FPS i snitt i den første halvdelen av testen. Strømforbruket er under denne delen av testen på 8,7 w.

Annonse


Qualcomms nye brikke er naturligvis den kjappeste i Antutu mot eldre Galaxy S21 med Snapdragon 888 og Poco F3 med Snapdragon 870. Bilde: Golden Retriever
GPU-en i brikken er kjapp og varm med sine 48 grader. Bilde: Golden Retriever

I andre del av testen er snittet på 48 FPS, men faller ofte til under 40 FPS og med en w-bruk på 6,3, noe som er bedre, men som brikken er uansett for varm og klarer altså ikke opprettholde en akseptabel FPS. I en av testene når Motorola Edge X30 over 60 grader, noe som ikke er særlig behagelig for hendene. Vi håper andre produsenter klarer å optimalisere brikkesettet bedre. Vi tipper vi vil se gaming-mobiler med Gen 1 med et aktivt viftesystem.

MediaTek Dimensity 9000 har allerede bevist at den er kjappere i visse tidlige tester. Qualcomm vil også få tøff konkurranse fra Samsung Exynos 2200. 

Annonse