SonyLSPXS3test
Sony LSPX-S3 har et unikt design som slår an og passer godt inn nærmest overalt i hjemmet. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

TEST: Har du sett en høyttaler som dette før?

Annonse


Sony LSPX-S3 er noe så uvanlig som glass-høyttalere med inkludert lys.

Introduksjon

Dette er noen skikkelig kose-høyttalere i vinter-tiden, men spiller de bra? Vi fikk tilsendt et stereo-par av Sony for testing (3500 kroner stk. fra Sony).

Få en perfekt kombinasjon av lyd og belysning med krystallklar lyd via organisk glass og en levende lyseffekt for god stemning. Advanced Vertical Drive-teknologien til LSPX-S3 bruker tre utløsere for å slå på enden av det organiske glasset, som vibrerer for å spre lyden i alle retninger.

Sony

Spesifikasjoner

  • Organisk glassrørdiskant gir klare høye toner og et 360-graders lydbilde
  • Innebygd 46 mm høyttalerenhet for velbalansert mellomtone
  • Passiv radiator sørger for klare lave toner
  • 32 trinns lysstyrke og to moduser med levende lys. Den blafrer som et ekte stearinlys.
  • Diskanthøyttaler: Sylindertype i organisk glass
  • Diameter på høyttalerenhet(basshøyttaler): Ca. 46 mm i diameter
  • Batterilevetid: rundt 8 timer
  • USB C-lading
  • Bass Boost
  • Paring med Sony Music Center
LSPX-S3 opp-ned. Vi synes at volumknappene i stedet burde vært plassert der lys-knappen er.

I bruk

De ser ut mer ut som en kunst-installasjon enn et par trådløse høyttalere. Sony sin Music Center-app må til for å koble dem sammen i stereo, noe som fungerte bra den første gangen, men ikke så bra den andre gangen jeg prøvde etter at høyttalerne hadde vært avslått noen dager. Hvorfor jeg måtte fjerne dem fra Bluetooth-listen og slette appen for igjen å stereo-koble dem sammen, er jeg usikker på, men jeg måtte altså starte på nytt.

I appen kan man velge mellom stabil tilkobling eller den høyest mulige lydkvaliteten. Vi foretrekker jo best lyd, så det er denne innstillingen vi aktiverte under test-perioden. Jeg opplevde dessverre sporadisk hakkingen i lyden med denne innstillingen (som regel ved spille-start, etter noen minutter med lytting forsvinner problemet), selv om mobilen alltid var kun en meter fra dem. Dette forekommer dog ikke så ofte eller varer så lenge at jeg endret til den mer stabile koblingen, men med lavere kvalitet.

Annonse


Verre er det at lyden hang seg opp med den ene høyttaleren en gang under testperioden. Jeg skrudde begge av, men kun den som ikke skapte ulyden ville koble seg på igjen. Jeg tok omstart av den mindre velvellige av de to, og etter et par minutter koblet den seg til igjen, men da var også stereo-oppsettet borte og jeg måtte koble dem sammen som en høyttaler-gruppe igjen.

En berøringsknapp markant plassert nede rett over ladeporten slukker eller skrur på lyset og man kan velge mellom flikkende stearin-lys-effekt, vanlig belysning eller at lysene følger musikken. Lysene er ikke så kraftige at de gir mening som lommelykt – dette er mer ment som effektlys. Sådan gjør de jobben. Det er også mulig å aktivere automatisk standby om de ikke brukes på 15 minutter, og i tillegg aktivere Bluetooth-standby slik at de sparer strøm, men er klare til dyst med en gang du vil rocke ut.

Hvordan finner man ut hvilken høyttaler som skal stå hvor? Man kan enten se under dem (se Sonys forklaring under), eller gå inn i Sonys app, velge “Edit Group” og spille av testlyder som sier ifra hvilken høyttaler som er høyre og venstre.

“Under stereoavspilling stilles høyttaleren med den blinkende(BLUETOOTH)-indikatoren til venstre kanal (venstre side)”, forklarer Sony. Ikke så veldig elegant, men greit nok.

Det ble under test-perioden ikke levert fastvareoppdateringer, men jeg håper det er noe på vei for å trygge stereo-koblingen ytterligere og enkelt finne ut hvilken høyttaler som skal stå hvor.

Lyden

Som seg hør og bør for et Sony-produkt er “Bass Boost” inkludert og denne gang er dette noe vi alltid har aktivert. Uten bass-forsterkeren blir lyden for tam, men man vil jo også tape batterilevetid og neppe nå åtte timer.

Når det er sagt har dette glass-designet faktisk noe for seg: LSPX-S3 leverer god detaljrikdom og de tunge elementene i bunn sørger for fyldig bass som komplementerer diskant og mellomtone. Når det er sagt er lyden i større grad enn snitt-høyttalere “sminket” av hvordan Sony mener det bør høres ut, eventuelt hvordan designet tvinger dem til å produsere lydbildet. Med det mener jeg at man kan høre det er en god del digital arbeid som knar lyden i en retning som visstnok høres altoppslukende ut, men som er lengre unna referanse-lyd enn tradisjonelle høyttalere. Fordi disse står på bass-elementene vil lyden også farges av hva man plasserer dem på.

Vi testet som nevnt disse i stereo, og i motsetning til B&W Zeppelin som er en enhet, er stereo-effekten selvsagt langt bedre her da man kan plassere dem akkurat nok unna hverandre for å få den korrekte stereo-opplevelsen man forventer. Spiller de like høyt som Zeppelin? Ikke i nærheten, men at det ikke er ulyder når man makser ut volumet er imponerende når man har designet i mente.

Konklusjon

Dette er de peneste og mest elegante høyttalerne vi har testet. De har et design folk vil spørre deg om og som vil gjøre stas i stuen. Jeg hadde foretrukket noe annet enn den kjedelige grå-fargen på basen, men det blir pirk. Noe verre er det at høyttalerne faktisk kan krasje og man må ta omstart. Merk at dette kun skjedde en gang.

Vær oppmerksom på at du muligens må aktivere lavere lydkvalitet for å opprettholde en stabil forbindelse, men jeg har store problemer med å høre forskjell på lydkvaliteten. Det største tilkoblingsankepunktet er at de mangler AirPlay 2 og ikke har stemmestyring. Sistnevnte veier ikke tungt for meg, men AirPlay 2 hadde vært en fordel sett de sporadiske tilkoblingsproblemene.

Høyttalerne er designet for å levere 360 grader med lyd, og når man har to av dem koblet sammen er effekten overbevisende.

7000 kroner er ganske mye penger for et par trådløse høyttalere som kanskje ikke i alle sammenhenger vil klare å spille høyt nok, men de vinner seg inn med et unikt og lekkert design, og en detaljerikdom som står i stil med prisen. 360 grader med lyd er også overbevisende implementert. Mer av dette, Sony.

TEST: Har du sett en høyttaler som dette før?
Vi konkluderer
Sony sine trådløse glass-høyttalere med lys og USB C-tilkobling overbeviser med et meget pent design og med et imponerende 360 grader lyd-område. Minus for mangelen på AirPlay 2.
Leservurdering77 Vurderinger
3.4
+
Flott design med lys og glass
God lyd
Overbevisende stereo og 360 grader med lyd
Lette å flytte
-
Sporadisk rot med stereo-koblingen
Mangler AirPlay 2
Mangler smart-assistent
8

Annonse