Windows-11-Start-Dark-1000x562-1

Annonse


Her er de nye designendringene til Windows 11

Mica-effekt i flere applikasjoner

Microsoft har kommet godt i gang med 22H2-oppdateringen kan det virke som.

En del av dette blir å utbedre designet i operativsystemet, der man vil legge merke til mer utstrakt bruk av en gjennomsiktig effekt kalt Mica. Effekten kan minne om “aero glass” fra Windows 7 og gir en transparent/blur-effekt som gjør at man kan se antydninger til bakgrunnsbildet og dets farger gjennom applikasjonene man bruker.

Effekten gjør mye av arbeidet i å få operativsystemet til å se moderne ut, og selv om det er programmert til å gjøre automatiske justeringer for strømsparing og ytelsesoptimalisering så finnes et problem i at effekten ikke er implementert på alle applikasjoner i Windows 11. Dette er på vei til å endre seg – i en av de nyeste Windows-versjonene er det funnet referanser til at Mica-effekten utvides til å gjelde for både nye og gamle programmer i Windows.

Mørkere Mica-effekt

Videre har det blitt funnet referanser til en annen effekt kalt “Tabbed” som Microsoft har eksperimentert med en stund og som etter alt å dømme kan finne sin vei til Windows 11 når som helst. Tabbed-effekten er visstnok en variant av Mica og Acrylic, der de tre har ulike grader av lysstyrke og Tabbed er den mørkeste av dem.

Annonse