tesla-model-s-plaid
Den populære YouTuberen Vehicle Virgins ble kastet ut av banen for å kjøre for fort. Bilde: Vehice Virgins.

Annonse


Tesla Plaid kjørte for fort – ble kastet ut av banen

Parker Nirenstein, personen bak den svært populære bilkanalen Vehicle Virgins på YouTube, opplevde nylig å være for rask på en kjørebane. I en Tesla Model S Plaid ble den drøye akselerasjonen hans litt for mye for arrangørene som så seg nødt til å utestenge ham fra Sonoma Raceway.

0 til 96 km/t på to sekunder

YouTuberen kjørte en 200-meters strekning mot Ferrari F8 Tributo – ikke bare vant Tesla Model S Plaid, men den gjennomførte strekningen på 6,135 sekunder. Det førte til en advarsel fra arrangørene som ikke kan tillate at noen kjører denne strekningen på under 6,4 sekunder uten et komplett veltebur, hjelm- og verneutstyr samt bremseskjerm på bilen – en type fallskjerm til biler som brukes i dragrace når det går for fort.

Nirenstein fikk også sin andre varsel, som da måtte innse at han ikke lenger kunne kjøre der.

Krav om NHRA-lisens

Slik reglene er formet i tråd med forsikringskrav så må førere av biler som kjører en viss strekning på under en gitt tid inneha en gyldig konkurranselisens fra NHRA (National Hot Rod Association). Blant kravene er altså at man trenger et oppsett med bremseskjerm, en liten fallskjerm som hjelper med nedbremsingen i de voldsomme hastighetene det er snakk om i disse tilfellene.

Tesla Model S i Plaid-utgave gjør null til 96 km/t på nær to sekunder, noe som gjør det til verdens raskeste produksjonsbil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse