msi-2
MSI Z690 koster flesk, men til gjengjeld kommer den med nesten alt utenom ny benkeplate til kjøkkenet ditt.

Annonse


Monsterpris for nytt hovedkort fra MSI – har noe ingen andre har

Om du har litt for mye penger å rutte med i disse tider og tilfeldigvis er på jakt etter nytt hovedkort til maskinen din så kan det hende at MSI MEG Z690 GODLIKE er ment for akkurat deg.

Koster flesk

Det nye hovedkortet fra MSI kommer i en stor pakning, både fordi selve kortet er enormt, kanskje det største vi har sett, men også fordi MSI fyller pakken med andre godbiter i form av medfølgende RAM-brikker og en ganske så kapabel kjøler. Spesielt RAM-brikkene kommer godt med i et marked som sliter å produsere nok av disse.

MSI MEG Z690 GODLIKE ble annonsert i en direktestrøm fra selskapet selv, der de pakket ut innholdet og gikk grundig gjennom høydepunktene. Det største høydepunktet av dem alle er kanskje prisen: du må ut med 2099 amerikanske dollar for det, tilsvarende 19.000 kroner. Med på kjøpet får du 32GB med Kingston Fury-minne (DDR-6000) og en MEG CoreLiquid S360-kjøler for prosessoren du ender opp med å bruke i dette oppsettet. Et forslag er Core i9-12900K, som altså ville vært kompatibelt med dette beistet.

Hovedkortet støtter ellers DDR5-minne opptil 6666MHz og kommer med seks plasser for M.2-lagring, 20+2 direct power, åtte andregenerasjons USB 3.2, fire førstegenerasjons USB 3.2, og fire USB 2.0. Av nettverkstilkoblinger finner du en Aquantia AQC113CC 10GbE og en Intel I225-V 2.5GbE LAN. Om du foretrekker eller trenger trådløs tilkobling så har du også en Wi-Fi 6E-modul tilgjengelig.

Annonse


Stilles krav for å kjøpe

Baksiden av kortet er satt sammen i sin helhet av metall for å hjelpe til med kjølingen, og delvis av den grunn veier den mye – tre kilogram. Den er også utstyrt med noe som er sjelden kost på hovedkort: en 3,5-tommers LCD-touchskjerm som du kan bruke i en rekke settinger, enten det er å vise komponenttemperaturer eller bilder, spille av video også videre.

Om du ønsker så er det også mulig å ta ut denne skjermen og bruke den som en slags ekstern monitor.

Dersom du fatter interesse for MSI MEG Z690 GODLIKE holder det ikke bare med å ha råd. Selskapet stiller krav om at kjøpere av dette hovedkortet tidligere har eid et GODLIKE-hovedkort av de tidligere generasjonene, eventuelt et av deres GeForce RTX 3080/3090-produkter, noe som veldig kjapt eliminerer mange potensielle kjøpere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse